Şimdi de ‘Bora Kaplan bir mağdur’ savunması: Eski emniyet müdürünün mesajlaşmasını paylaştı
Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan yurtdışına çıkmaya çalışırken yakalanan ve suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’ın yakalanmasına neden olan olaydaki mağdurun ifadesi ortaya çıktı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçları ile bu suçlara bağlantılı benzeri suçlar işleyen Ayhan Bora Kaplan’ın başında olduğu suç örgütüne yönelik başlatılan operasyonun detayları gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.
Sabah’tan İlker Turak, emniyet güçlerinin soruşturma başlatmasına neden olan ifadeyi veren mağdur E.D’nin ifadesine ulaştı. E.D, beraber çalıştığı kişiyle anlaşmazlık yaşadıktan sonra Ayhan Bora Kaplan’ın yanına geldiğini ve yanındakilerle birlikte içkili restoranda darp ettikten sonra elleri ve ayaklarını bağlayarak aracın bagajına koyduğunu söyledi.
Çankaya İşçi Blokları Mahallesi’nde bulunan Akman Plaza’nın 20’nci katına getirilen E.D’nin burada 11 dişi söküldü.
İki gün boyunca işkence yapılan E.D. başında duran iki kişinin uyuşturucunun etkisiyle sızmasıyla önce pet şişeye koyduğu cüzdanını plazanın penceresinden attı. Daha sonra ellerini ve ayaklarını çözmeyi başaran E.D. plazanın 20’nci katında kendisini klima motorundan zanlıların salladığı ipe tutunarak pencereden dışarı sarkıttı. Vatandaşların kanlar içindeki E.D.’yi görmesi üzerine polise haber verildi.
Plazaya gelen polis tarafından kurtarılan E.D. polis merkezine götürüldü. E.D. savcılıkta ifade vermek istediğini belirtince iki avukat tarafından ifadesi değiştirmesi için baskı yapıldı. İki avukat E.D.’ye ifadesini değiştirmesi konusunda telkinde bulundu. Bu sırada Ayhan Bora Kaplan’ın avukatlarından G.Ü. bir ifade hazırlayıp E.D.’ye imzalattı. Bunun üzerine Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma başlatıldı.
Çıkarıldığı mahkemede kasten yaralama, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli yağma, beden bakamından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı eziyet suçlarından tutuklanan Ayhan Bora Kaplan, hakkındaki iddiaları redderek “Ben bahsi geçen suçların hiçbir suçları işlemedim, örgüt kurmadım, örgüt yönetmedim, bahsi geçen insanların çoğunu tanımıyorum, aramda hiçbir bağ yoktur, E.D. isimli şahsı tanımıyorum” diye ifade verdi.
Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla beraber 15 Temmuz’da TRT binası önünde uzun namlulu silahlarla fotoğraf çektiren ve Ankara gayrimeşru dünyasında ‘Kaplan Çetesi’ olarak bilinen grubun lideri Ayhan Bora Kaplan, geçtiğimiz hafta yurt dışına çıkmak üzereyken polisin gerçekleştirdiği operasyonda yakalanmıştı.
Soruşturmanın genişlemesiyle birlikte Ankara merkezli 5 ilde yürütülen operasyonlarda 2 avukat, 3 emekli uzman çavuşun da aralarında bulunduğu 29 şüpheli gözaltına alındı.
İfadelerinin ardından 15 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 13 kişi ise tutuklandı.