Sistematik operasyonlar sürüyor: Göçmen kaçakçıları ve torbacılar yakalandı, suç örgütlerine darbe

Güvenlik güçlerinin sistematik operasyonları devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya üç ayrı operasyonla göçmen kaçakçılarına, uyuşturucu tacirlerine ve organize suç örgütlerine darbe vurulduğunu duyurdu.

Gündem 28 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Güvenlik güçleri sistematik operasyonlara devam ediyor. Ali Yerlikaya’nın bakanlığı döneminde başlayan operasyonlarda göçmen kaçakçılarını hedef alan alan 13’üncüsü, suç örgütlerini hedef alan operasyonların 46’ncısı ve uyuşturucu satıcılarını hedef alan NARKOÇELİK operasyonlarının üçüncüsü yapıldı. Sekiz ilde 42 göçmen kaçakçısı ve 333 düzensiz göçmen yakalandı, 15 ilde 101 uyuşturucu taciri ve torbacı gözaltına alındı, üç ayrı suç örgütüne darbe vuruldu. MİT ile Emniyet’in ortak operasyonu sonucunda yedi FETÖ şüphelisi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya göçmen kaçakçılığı organizatörlerine düzenlenen ‘Kalkan-13’ operasyonlarında 42 göçmen kaçakçısı ve 333 düzensiz göçmen yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde Diyarbakır merkezli Van, Şanlıurfa, Gaziantep, İzmir ve Düzce’de 31, Şanlıurfa’da 6, Adana’da 4, Batman’da ise 1 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını açıkladı. Yerlikaya şüphelilerden 23’ünün tutuklandığını kaydederek “Ayrıca 333 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan düzensiz göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı. Operasyonlar sonucu; ruhsatsız tüfeklere, çok sayıda cep telefonu ve sim kart ile çok miktarda dövize el konuldu. Operasyonları koordine eden valilerimizi, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığını, operasyonları düzenleyen kahraman polisimizi ve Göç İdaresi Başkanlığı’mızın personelini tebrik ediyorum” dedi.

Üç organize suç örgütüne operasyon: 21 tutuklu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa’da eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Kafes-46’ operasyonlarında ise üç ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini, adliyeye sevk edilen 48 şüpheliden 21’inin tutuklandığını duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan ‘Kafes-46’ operasyonunda ‘silahla tehdit’, ‘kasten yaralama’, ‘Cebir şiddet kullanarak vatandaşların sindirilerek haksız menfaat elde etmek’ gibi suçlara karışan ve Bülent Çetkin, Osman Deliçay ve yurt dışında firari Muhammet Tayyar Türkeş’in yönettiği üç organize suç örgütü çökertildi. Bülent Çetkin ve Osman Deliçay’ın da içinde olduğu 48 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda 20 ruhsatsız tabanca, 11 av tüfeği, üç kurusıkı tabanca, bir çelik yelek, 68 şişe sahte alkol ve 1170 adet farklı çaplarda fişek ele geçirildi.

Resmi yollardan ortak oldukları işletmelerde tehditle ortaklarına el çektirdikleri, sözde mahkeme kurarak anlaşmazlığı olan kişiler hakkında karar verip karşılığında para talep ettikleri, şiddet ve cebir yoluyla tahsilatçılık, silahla kasten yaralama ve haraç kesme eylemleri yaptıkları tespit edilen şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 48 şüpheli Uluyol ve Gemlik Adliyesine sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkemece üç ayrı suç örgütü üyelerinden aralarında Bülent Çetkin ve Osman Deliçay’ın da olduğu 21 kişi tutuklanırken 16 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri alındı. 11 kişi ise serbest bırakıldı.

15 ilde uyuşturucu operasyonu

Bakan Yerlikaya “Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca; Hakkari, İstanbul, Ağrı, Antalya, Diyarbakır, Van, Tekirdağ, Aydın, Bitlis, Kayseri, Afyonkarahisar,  Denizli, Balıkesir, Kahramanmaraş ve Isparta olmak üzere 15 ilde NARKOÇELİK-3 operasyonları düzenlendiğini” duyurdu.

Operasyonda toplam 881 kg uyuşturucu madde ele geçirilirken 101 uyuşturucu taciri ve torbacı yakalandı.

Operasyonda Van’da 91 kg esrar, üç kg metamfetamin, İstanbul’da 20 kg eroin, Aydın’da bir kg esrar, 750 metamfetamin, Ağrı’da 4 kilo 700 gr metamfetamin, 901 adet sentetik ecza, Antalya’da 2.5 kg eroin, 5 bin 250 adet uyuşturucu hap, Hakkari’de 76 kg metamfetamin, 21 kg eroin, 62 kg skunk, Diyarbakır’da 587 kg esrar, Tekirdağ’da 1041 adet sentetik ecza, Bitlis’te 12 kg skunk, Kayseri’de bir kg metamfetamin, Afyonkarahisar’da 1950 adet sentetik ecza, Denizli’de altı kg esrar, Balıkesir’de 1139 sentetik ecza ele geçirildi.

Bu illerde 19 uyuşturucu taciri, 79 torbacı ve üç şüpheli yakalandı.

MİT ile Emniyet’ten FETÖ operasyonu

Öte yandan İstanbul’da FETÖ/PDY’ye düzenlenen operasyonda da yedi kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünce, Milli İstihbarat Teşkilatı ile ortak yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında İstanbul’da faaliyet gösteren Gaybubet Evlerine ve halen örgüt içinde aktif olarak faaliyet yürüttüğü değerlendirilen kişilere İstanbul’da 12 adreste operasyon düzenlendi.

FETÖ şüphelisinin gözaltına alındığı an

Operasyonda aralarında kamu kurumlarından ihraç personelle ve haklarında aranma kararı ve kesinleşmiş hapis cezası olanların da olduğu yedi kişi gözaltına alındı.

İzmir’den Ankara’ya, Ankara’dan Suriye’ye tam saha pres terör operasyonlarıİzmir’den Ankara’ya, Ankara’dan Suriye’ye tam saha pres terör operasyonları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.