Milli Takım hocası, Milli Takım kaptanını suçladı…

4-2 Japonya üstünlüğüyle biten özel maç sonrası kameralar karşısına geçen Stefan Kuntz, yaptığı açıklamalarda “Sahada cevap verilir. Röportajda değil” dedi. Bu sözler Hakan Çalhanoğlu’nun Ermenistan maçı sonrası açıklamalarını akıllara getirdi.

Spor 13 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Kuntz'un açıklamaları dikkat çekti.

Türkiye, Ermenistan’la 1-1 berabere kaldıktan sonra Japonya ile özel maçta karşılaştı. İki maç arasındaki 3 günde Stefan Kuntz kamuoyu tarafından büyük eleştiri aldı. Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi, Japonya maçı öncesi yaptığı açıklamalarda Kuntz’un görevde kalacağını ve istikrarın önemli bir kavram olduğunu söyledi.

Bu sözlerin ardından başlayan mücadelenin ilk yarısında Milli Takım silik bir performans sergiledi ve 3-0 geri düşen milliler devreyi 3-1 geride tamamladı. İkinci yarıda değişikliklerin ardından daha iyi bir oyun ortaya koyan ay-yıldızlılar sahadan 4-2 mağlup ayrıldı. Basın toplantısında neler söyleyeceği merakla beklenen Stefan Kuntz “Benim sorumluluk alanım oyuncular. Ben, oyuncularımdan bazı şeyleri beklerim. Oyuncular da A Milli Takım için %100’ünü verecek seviyeye gelmeli. Ben milli oyuncuydum, Almanya’da oynadım. Alman hocası olarak Türk Milli Takımı başında kenardaysam, bu maçları kazanmak için oradayım! Tüm teknik ekibimle beraber çok fazla efor harcıyoruz. Bizim tek hedefimiz Türk Milli Takımı’nı geliştirmek. Bunun için gururluyuz. En çok canımı acıtan konu, oyuncularım %100’ünü vermiyorsa, bu canımı acıtıyor. Sahanın ortasında cevap verilir, röportajlarda değil!” dedi.

Japonya'dan futbol dersi: Milli takım 4-2 yenildiJaponya’dan futbol dersi: Milli takım 4-2 yenildi

Özellikle son cümle akıllara Ermenistan maçı sonrası Hakan Çalhanoğlu’nun söylediklerini getirdi. Hakan, “Sorumluluk benim üzerimde. Sonuna kadar mücadele ettik ama olmadı. Bu maçı kazanmak gerekiyordu. Ermenistan’ı iç sahada yenemiyorsan bazı şeyleri düzeltmelisin. Daha dikkatli, daha konsantre olmamız gerekiyor. Diğer kampta Letonya’yı yenmek gerekiyor, bu şart” demişti. Kuntz’un Japonya maçı sonrası söyledikleri adeta Hakan’ı suçlar nitelikteydi.

Kuntz ayrıca sorgulanan kişinin hep kendisi olduğunu belirttiği açıklamalarında “Taraftarın söylediklerini de Türkçemle anlıyorum. Geçen sene 4 maçı kazandığımızdan beri kimse hocayı korumuyor. Hep sorgulanan, soru işareti olan hoca! Ama kesinlikle konu bu değil. 20 maç yaptık, 5’ini kaybettik. Bunlar sıralamada üzerimizde olan takımlar. Üzerinde çalışmamız gereken başka konular.” sözlerini söyledi.

Çağdaş Atan imzayı attı, Berkay Özcan'ın kalacağını açıkladıÇağdaş Atan imzayı attı, Berkay Özcan’ın kalacağını açıkladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.