İYİ Parti’de ’81 ilde aday çıkartıyoruz’ kararı oy çokluğuyla çıktı

İYİ Parti’nin 81 ilde kendi adaylarını çıkarma kararının görüşüleceği Genel İdare Kurulu toplantısını (GİK) gerçekleştirdi. Toplantı sonrası açıklama yapan Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, 'Yerel seçimlerde İYİ Parti 81 ilde kendi adaylarıyla gidecek' dedi.

Siyaset 14 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, Genel İdare Kurulu toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Genel İdare Kurulu’nda İYİ Parti’nin yerel seçim stratejisinin de konuşulup karara bağlandığını belirten Kürşat Zorlu, “Zorlu, “Yerel seçimlerde İYİ Parti 81 ilde kendi adaylarını çıkaracak. Genel İdare Kurulu bu kararı oy çokluğuyla aldı. 4 arkadaşımız karara farklı görüş bildirdi. Genel İdare Kurulu bizim nihai karar verme organımız, bu konularda genel başkanımız Genel İdare Kurulu’nun görüşünü almadan asla hareket etmez” dedi.
Kürşat Zorlu, belediye başkan aday adaylarının belirlenme süreciyle ilgili de “31 Mart 2024’e yapılacak seçimlerde 81 il ve ilçelerinde partimizin kendi adaylarının, her seçim çevresinde halkla görüşülerek aday adaylarımızın tespit edilmesine karar verildi ve parti başkanlık divanımız bu süreçte yetkilendirildi” ifadelerini kullandı.

Gündem ilişkin konular hakkında da konuşan Kürşat Zorlu, “Yine zam üzerine zam geliyor ama iktidarın umurunda değil. Emekli ve engellilerin aldığı maaşlar konusunda iktidar sessiz. Emekli maaşına yapılacak olan zam konusunu da iktidar uzattıkça uzatıyor. Emeklilerin haykırışına ses vermek için geçen hafta İstanbul Avcılar’daki ekibimiz 5 bin imza toplayıp grup başkanlığımıza iletti. Bugün Türkiye genelinde bu yapılsa daha iyi sonuç alınır” diye konuştu.

İYİ Parti yöneticisi AK Parti ile ittifak yapma ihtimalleri için oran verdiİYİ Parti yöneticisi AK Parti ile ittifak yapma ihtimalleri için oran verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.