Mark Dickley mağaraya geri dönmek istiyor

Toros dağlarındaki Morca mağarasına araştırma için dalan ve yüzeyin 1200 metre altında mide kanaması geçiren ABD'li mağaracı iyileşiyor. 'Geri dönmek, 1200 metredeki keşfimi tamamlamak istiyorum' dedi.

Gündem 15 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Mersin’in Anamur ilçesindeki Morca Mağarası’nda 1200 metre derinlikte rahatsızlanıp, getirildiği 1040 metredeki tedavisinin ardından uluslararası bir operasyonla kurtarılan 40 yaşındaki ABD’li mağara araştırmacısı Mark Dickey, keşfini tamamlamak için mağaraya tekrar dönmek istediğini söyledi.

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde normal servise alınan Mark Dickey, hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadığını vurgulayarak şöyle konuştu:

“Bulunduğun durumun gerçek anlamda farkına vardığın zaman ‘Büyük ihtimalle öleceğim’ diyebiliyorsunuz ama yine de ümitsizliğe kapılmadım. Mağara keşiflerine de bundan sonra devam edeceğim. Çünkü aslında bu başıma gelen tıbbi durum çok olan bir şey değil. Bu bir şanssızlık. İnsanların başına hayatın her alanında bir şey gelebilir. Baktığınız zaman mağaracılık birçok spor içinde daha güvenli diyebiliriz. Dolayısıyla devam edeceğim. Morca Mağarası’na da yeniden girmeyi çok isterim. Amacım oraya geri girip yarıda bıraktığım keşfi tamamlamak istiyorum. Mağaranın en alt tarafında bir gölet var. Orayı geçmek istiyorum. Geçen sene 100 metre tırmandım. Amacım o gölün karşısına geçmek.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.