Devlet Opera ve Balesi Tan Sağtürk’e emanet

Tan Sağtürk, Devlet Opera ve Balesi'nin yeni genel müdürü oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı atama kararıyla Sağtürk, bu göreve atanan ikinci bale kökenli isim olurken görevi ünlü tenor Murat Karahan'dan devralacak.

Kültür Sanat 16 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Tan Sağtürk, Devlet Opera ve Balesi’nin yeni genel müdürü oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre atanan Sağtürk böylece kurumun başına gelen ikinci bale kökenli müdür oldu. Sağtürk görevi mevcut genel müdür ünlü tenor Murat Karahan’dan devralacak.

24 Ağustos’ta 10Haber’e konuşan Tan Sağtürk, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelen teklif karşısında, “Hayatımı adamam gerekecek bir konu” diyerek karar vermek için süre talep ettiğini açıklamıştı. Dün gece yayınlanan atama kararı sonrası ise ünlü balet, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım dışında herhangi bir açıklama yapmayıp sessiz kaldı.

Tan Sağtürk’ten sosyal medya paylaşımı

Ünlü balet Instagram hesabından gece saatlerinde yaptığı paylaşımda “Bir çakımlık alev diliminde, şu kısacık hayatta söz gelimi, ‘kin, haset, korku olmaksızın, başkasına hiç acı çektirmeden yaşamak!’ Her sabahki duam. Akşam sana güzel bir şey söyleyeceğim. Beni dinler misin?” sözlerine yer verdi. Tan Sağtürk’ün yaptığı paylaşımın altına besteci ve piyanist Fazıl Say, müzik yazarı Serhan Bali, Ayhan Sicimoğlu, Nükhet Duru, Ayşe Arman, Hakan Aysev, Anjelika Akbar gibi isimler tebrik mesajlarını iletti.

1969 İzmir doğumlu olan Tan Sağtürk, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Yüksek Bale Bölümü mezunu. Fransız Genç Balesi Le Jeune Ballet De France, Fransız Devlet Balesi Ballet National De France Baş dansçısı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi baş dansçılığı gibi görevleri de üstlenen sanatçı, geçmişte dizi yapımlarında da rol almıştı.

Borusan Contemporary’de bilim ve tarihin kesişiminde yeni deneyimBorusan Contemporary’de bilim ve tarihin kesişiminde yeni deneyim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.