İnsanlık utandı bunların yüzü bile kızarmadı: Depremzedeleri dolandırdılar

Mersin'de depremzedeleri dolandıran şüphelilere 150 polisin katıldığı operasyon düzenlendi. Dolandırıcıların depremzedeleri 'kiralık ev' vaadiyle kandırdığı tespit edildi.

Gündem 16 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

6 Şubat depremlerinin ardından 10 il enkaza dönünce çevre illere de yoğun göç başladı. Bu ani göç dalgası hem o kentteki kiraları yükseltti hem de dolandırıcılara yeni bir kapıyı araladı. En fazla göç alan illerden olan Mersin’de İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şikayet üzerine operasyon başlattı. Yapılan çalışmalarda 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde evlerini terk etmek zorunda kalan depremzedeleri, internet siteleri üzerinden sahte kiralık daire ilanları verip, kapora alarak dolandıran 13 kişi saptandı.

Bu kapsamda, aralarında kentte yaşayan yurttaşların da bulunduğu çok sayıda kişiyi aynı yöntemle mağdur ettiği belirlenen 13 şüphelinin kimliği tespit edildi. Günün erken saatlerinde dron destekli düzenlenen operasyona 150 polis katıldı. Savcılığın şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarmasının ardından ekipler, operasyon için harekete geçti. Özel harekat timlerinin de katıldığı operasyona, dron ile havadan destek verildi. Demir kapıları koçbaşlarıyla kırılarak girilen evlerde arama yapan polis, hakkında yakalama kararı bulunan çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Depremin vurduğu evleri yağmalarken İHA’lara yakalandılarDepremin vurduğu evleri yağmalarken İHA’lara yakalandılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.