İddiaların odağındaki psikiyatrın eşi: Benim kocam alanının en iyisi

Eski Çapa Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu'nun birçok çocuğa ketamin vererek aileleri hakkında iftira attırdığı iddiasıyla tutuklandı. Zoroğlu'nun eşi Özgül Zoroğlu yaşananlar ve iddialar hakkında 10Haber'e konuştu.

Gündem 18 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Çocuk psikaytristi Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu’nun birden çok çocuğa ‘kişilik bozukluğu’ tanısı koyup, ailelerine yönelik iftira attırdığına yönelik iddialar, Türkiye’nin gündeminde. Zoroğlu, yardımcısı ve tedavide kullanılan ‘ketamin’ sağlayan kişi tutuklandı. Olay, Türkiye’nin gündemine otururken Zoroğlu’nun eşi Özgül Zoroğlu, iddialar hakkında 10Haber’e konuştu.

FETÖ’nün İstanbul Üniversitesi yapılanmasına yönelik yapılan operasyonların ardından görevden ihraç edilen Prof. Dr. Zoroğlu, Bakırköy’de klinik açtı.

Uzmanlık, doçentlik ve profesörlük tezlerinde de çocuklardaki çoklu kişilik bozukluğu üzerine çalışan Prof. Dr. Zoroğlu, seans ücreti olarak 2-3 bin TL alıyordu.

YÖK’ün sisteminde Zoroğlu’nun tezlerine birçok atıf yapıldığı da gözüküyor. Google’a göre 4 bin kere alıntı yapılmış.

Fakat önceki gün polis operasyonuyla gözaltına alındı, dün de tutuklandı. Soruşturmanın içeriği oldukça vahimdi. İddiaya göre Prof. Dr. Zoroğlu, tedavi gören çocuklara, ketamin vererek, babalarının kendilerine istismar ettiğine ikna etmiş, yargı süreci başlatmaları için zorlamış, birçok ailenin parçalanmasına neden olmuştu.

Çocuklar, ketaminden uzaklaşınca verdikleri ifadelerle, soruşturma başlatıldı. Benzer olay yaşayan birçok çocuğun olduğu ortaya çıktı.

İddiaların odağındaki Prof. Dr. Zoroğlu’nun eşi diş hekimi Özgül Zoroğlu da soruşturmada ifade verdi.

10Haber’in ulaştığı Özgül Zoroğlu, konuşmasına iddiaları redderek başladı. Olaya tek taraflı bakıldığını aktaran Zoroğlu, “Hedef gösterilmiş olduk. Olayı daha da büyütmek istiyor olabilirler” diyor.

Eşinin tedavide ketamini ‘keyfine göre’ kullanmadığının söyleyen Zoroğlu, psikiyatri alanında, 5 yıldır bu ilacın kullanıldığını belirtirken “Acile başvuran, intihar girişiminde bulunmuş hastalarda, ailelerinin bilgisi dahilinde yazıldı bu ilaçlar” diyor.

Ketaminin, benzer tedavilerde kullanıldığını, başka uzmanlar da doğruluyor. Fakat Zoroğlu’nun evinde de iki şişe ketamin bulundu.

Tedavisini yaptığı çocukları Ümraniye ve Erenköy’deki evlere götürdüğü yönündeki iddialara da yanıt veren Zoroğlu, “Bunlar benim evlerim. Evde kalmakta zorlanan çocukları, kızlarımla arkadaşlık yaparlar diye gelmelerini önerdik. Bavullarını aileleri getirdi” dedi.

Çocuklara kendi evlerini açmalarının nedenini ise “Çocuk esirgemelerin durumu belli. Özgecan Aslan benzeri olaylar yaşansın istemediğimiz için yardımcı olmaya çalıştık” diyen Zoroğlu, hastalarının birçok kez ifade değiştirebildiğini belirtti.

İfadesini alan polislerin, “Eşiniz tedaviyi nasıl yapıyor? Neler soruyor?” diye sorduğuna dikkat çeken Zoroğlu, soruların oldukça sığ ve yetersiz olduğunu belirtip, “Sizin gibi rastgele sormuyor” yanıtı verdiğini söyledi.

Zoroğlu, iddiaları reddetse de tutuklanan Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu’nun çocukların aileleriyle yaptığı WhatsApp konuşmalarında, “İtiraf et, Allah görüyor” dediği görülüyor. Söz konusu konuşmalarda, Zoroğlu, babayı, kızını istismar ettiğini  itiraf etmesi konusunda dayatıyor.

Zoroğlu ailesi, olay hakkındaki gerçeklerin yargı aşamasında sonra ortaya çıkacağını düşünüyor. Eşinin alanının en iyisi olduğunu belirtiyor.

Kan donduran iddialar: Dehşet kliniğinin, küçük çocuklara 'Babam bana tecavüz etti' dedirten canavar doktoruKan donduran iddialar: Dehşet kliniğinin, küçük çocuklara ‘Babam bana tecavüz etti’ dedirten canavar doktoru

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.