İmamoğlu’nun Erzurum mitingindeki taşlı saldırıya dava: 28 kişi yargılanacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Seçimi kapsamındaki Erzurum mitingine yönelik taşlı saldırıya dava açıldı. Dava kapsamında 28 kişi yargılanacak.

Siyaset 18 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Erzurum mitinginde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yapılan taşlı saldırıya dava açıldı. 28 kişinin yargılanacağı davanın iddianamesinde, şüphelilerin aynı amaçta hareket ettikleri halde, hangi şüphelilerin amacı gerçekleştirdiğine bakılmaksızın, tüm faillerin sonuç suçtan sorumlu tutulacağı belirtildi.

Dava kapsamında hazırlanan iddianamede 15 mağdur, 20 müşteki ve 28 şüpheli bulunuyor.

İddianamede, her şüphelinin fiilinden ispatlandığı kadarı ile sorumlu tutulacağı belirtilerek, “Tüm dosya kapsamı nazara alındığından her ne kadar şüphelilerin taş, çakmak vs. gibi materyalleri attıkları sabit ise de, yaralama neticelerini gerçekleştiren failler net olarak tespit edilemediğinden ve her fail bakımından ispatlanabilir olan teşebbüs fiili olduğundan tüm
failler teşebbüsten sorumlu tutulması gerekmektedir. Her iki durumda da faillerin kastlarında değişiklik olmadığı halde sorumluluklarının farklılaşmasının ceza adaleti bakımından değerlendirilmek gerekirse, kanuni düzenleme sonucunda oluşan bu özel durumdan, her failin, fiilinin ispatlandığı kadarından sorumlu tutulması hakkaniyete ve şüpheden sanık yararlanır ilkesine uygun olmaktadır” denildi.

Şüphelilerin asıl hedefinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğu belirtilen iddianamede, İmamoğlu’na taş çakmak vs. materyaller atmak suretiyle yaralamaya teşebbüs ettikleri kaydedildi.

Hapis cezaları istendi

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığında hazırlanan iddianamede sanıkların “silahla kasten ve basit yaralamaya teşebbüs” suçlarından 2 yıl ile 9 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları talep edildi. İddianame, gönderildiği Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şüpheliler, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla Erzurum’da düzenlenen miting bir grubun taşlı saldırısı nedeniyle yarıda kalmıştı. Saldırıda mitinge katılanlardan 17 kişi hastanelere başvurmuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan Yanardağ’a selam, basın özgürlüğüne vurguKılıçdaroğlu’ndan Yanardağ’a selam, basın özgürlüğüne vurgu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.