Messi’li Miami’nin fiyakasını Atlanta bozdu

Lionel Messi'nin formasını giydiği Inter Miami, MLS mücadelesinde konuk olduğu Atlanta United'a 5-2 yenildi. Miami, Messi'nin forma giydiği maçlarda ilk kez yenildi.

Spor 18 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Atlanta'dan Miami'ye ders.

Lionel Messi, Fransa’da sezonun bitmesinin ardından PSG ile sözleşmesini uzatmadı. Bir süre Barcelona’ya döneceği konuşulan oyuncu Suudi Arabistan kulüplerinden de yüklü teklifler aldı. Buna rağmen Arjantinli tercihini ABD’den yana kullandı ve Inter Miami’ye imza attı. Messi öncesi kötü bir görüntü sergileyen Miami’nin çehresi süper yıldızın gelişiyle tamamen değişti. 11 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan takım Amerika Ligler Kupası’nda zafere uzandı, Amerika Açık Turnuvası’nda finale çıktı.

MLS’te de son sıradan yükselmeye ve play-off resminin içine dahil olmaya çalışan Inter Miami, bu yolda üst üste maçlarda puan topladı. 11 maç üst üste tüm kulvarlarda yenilmezlik serisi yakalayan takım son olarak Atlanta United’a konuk oldu. Bu maça da iyi başlayan Miami, 25. dakikada golcüsü Leonardo Campana ile öne geçti. 36. dakikada bu gole yanıt veren Atlanta Tristan Muyumba ile dengeyi sağladı. 41’de Kamal Miller kendi kalesine golü attı ve Atlanta öne geçti. Ev sahibi 44. dakikada Brooks Lennon ile farkı 2’ye çıkardı. İkinci yarının başında 53. dakikada Leonardo Campana farkı penaltıdan 1’e indirdi. Ancak bu gol geri dönüşe yetmedi. Atlanta 76. dakikada Yorgo Yakumakis, 89’da Tyler Wolff’la durumu 5-2’ye getirdi ve sahadan bu sansasyonel skorla galip ayrıldı.

Bunu tarih yazar! Milan'ın Türk bayraklı koreografisine Inter'den 5 gollü yanıtBunu tarih yazar! Milan’ın Türk bayraklı koreografisine Inter’den 5 gollü yanıt

Inter Miami, Messi’nin sahaya çıktığı ilk maçtan bu yana ilk defa kaybetti. 11 maçlık yenilmezlik serisi biten takım Doğu Konferansı’nda 27 maçta 28 puanla 14. sırada kaldı. Miami’nin play-off potasıyla arasında 7 puanlık bir fark bulunuyor. Atlanta United ise puanını 45 yaptı ve aynı konferansta 6. sırada yer aldı.

Kadınlar liginde üç takım dolu dizginKadınlar liginde üç takım dolu dizgin

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.