Sezen Aksu yazdı: Ah çocuk, Atatürk’e bir şey olmaz ama senin yaptığın insanı canavara dönüştürür

Atatürk fotoğrafına yaptığı çirkin hareketlerin videosu sosyal medyada yayılan İmam Hatip Lisesi öğrencisi için Sezen Aksu bir dizi tavsiyede bulunuyor. Sezen Aksu'nun ardından Tarkan da bir açıklama yaptı. Bu arada o genç de tutuklandı.

Kültür Sanat 21 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Besteci, söz yazarı ve şarkıcı Sezen Aksu, Atatürk fotoğrafına çirkin hareketlerini gösteren bir videosu sosyal medyada yayınlanan Cağaloğlu İmam Hatip Lisesi öğrencisi için kısa bir tavsiye yazısı kaleme aldı.

Yazıyı aynen sunuyoruz:

Ah çocuk… Bu davranışının seni ne kadar küçük düşürdüğünü  anlayabilseydin keşke… 

Bu yaptığınla Atatürk değerinden kaybeder zannedecek kadar meraksızlığa, bilgisizliğe mahkum edildiğin için, sadece mahallenin alkışlarına talipsin. Bugün kendine bir iyilik yap, “Benim bugüne kadar hiç kendi fikrim oldu mu?” sorusunu bir sor. Bugüne kadar merak etmediklerini bir kereliğine de olsa merak et. Kendini hiç fark etmediğin için; yasaklarla, günahlarla sana anlatılanlara itiraz edemediğin; enerjisi, özdeğeri içine kapatılmış, dış dünyayla bütün algı şansları elinden alınmış bir çocuk olduğun için, bu edebiyatsız, bilimsiz ama zahmetsiz hayatın konforuna teslim olmuşsundur belki. Bir düşün, kendini nerelerde yetersiz, değersiz hissettiğini ama kendine dürüst ol. Gir arama motorlarına, merak ettiğin bir konuda mesela kimlik meselesiyle ilgili -ki insanın en önemli değeri- bütün kaynakları oku, bunları size kimlerin yaptığını, neden yaptıklarını öğrenmek zorundasın, hakikatle gerçekten ilgileniyorsan elbette. Belki seni bu kadar düşmanlaştıran nedeni keşfedersin… Bunun sonucunda zihninde oluşan fikir senindir. Böyle taşkın, ölçüsüz, ilkel tepkiler, senin kimliğini ilk insan kategorisinden hallice yapar. Bu da ömür boyu değer duygusundan, saygıdan açlığa mahkumiyet yani kimliksizleşmektir. 

Bu o kadar ağır bir şeydir ki insanı canavara dönüştürür. Atatürk’e hiçbir şey olmaz çocuk! O saygıyı hak etmek istiyorsan düşünmek zorundasın. Bu arada terbiye iyi bir şeydir; senin de herkesin de hayatını güzelleştirir. Öğrenmek iyi bir şeydir, cevherini ortaya çıkarır.

Tarkan: Uzun süredir devam eden kampanyaların sonuçları

Atatürk fotoğrafına uygunsuz hareketler yapan 18 yaşındaki gence tepki gösteren bir başka isim de, şarkıcı, söz yazarı ve besteci Tarkan’dı. Tarkan, sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı. Bu açıklama da aynen şöyle:

Bugün utanarak tanık olduğumuz, Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan büyük saygısızlık, hadsizlik ve ayıp beni de derinden üzdü, rahatsız etti ve endişelendirdi.

Uzun süredir Atatürk’e karşı yürütülen itibarsızlaştırma ve karalama çalışmalarının vahim sonuçlarıdır bunlar.

İlke ve inkılaplarıyla bugün bile yolumuza ışık tutan, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’e yapılan böyle ayıplara ve haksızlıklara sessiz kalmamamız, tüm kalbimiz ve gücümüzle onu daha da fazla korumamız, savunmamız gerektiğini bir daha anlıyorum.

Ve evet, haklıydınız. Disney yetkililerinin, Disney+’ta yayınlamama kararı aldığı Atatürk filmiyle ilgili herkesin tepki gösterdiği günlerde de sessiz kalmamam, bu kararı yanlış ve hatalı bulduğumu belirtmem gerekirdi. Bu kararın arkasındaki nedenler her ne idiyse kabul edilemezdi. Çünkü bugün bir daha görüyoruz ki bu zamanlar, Atatürk’ün varlığına, ışığına, bu millet ve vatan için yaptıklarını hatırlamaya en çok ihtiyacımızın olduğu zamanlardır.

Tutuklandı

Öte yandan tartışmalara konu olan genç de dün önce gözaltına alındı, ardından tutuklandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına yönelik uygunsuz hareketler yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan 17 yaşındaki imam hatip lisesi öğrencisi A.E.S., sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.

O şuursuz video bir eğitim sorunu ama hangi eğitimO şuursuz video bir eğitim sorunu ama hangi eğitim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.