Kazanca dönüştürmek istediği top mermisi, hurdacının canını aldı

Antalya'da hurdacı Eyüp Doğan, bulduğu top mermisini daha kolay satabilmek için evinde piknik tüpüyle eritmeye çalıştı. Isının etkisiyle top mermisi patladı; Eyüp Doğan öldü, 9 yaşındaki kızı yaralandı.

Gündem 22 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Antalya’nın Kepez ilçesinde yaşayan hurdacı Eyüp Doğan, bir süre önce falezlerde top mermisi buldu. Dün akşam saatlerinde ise Doğan, top mermisinin içindeki maddelerin para edebileceğini düşünerek evinin balkonunda piknik tüpüyle top mermisini ısıttı. Ancak top mermisi yüksek ısı altında patladı ve sesi tüm mahalleye yayıldı.

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri olay yerinde yaptığı kontrolde Eyüp Doğan’ın öldüğünü tespit etti. Top mermisi patlarken evde Eyüp Doğan’ın 9 yaşındaki kızı da vardı ve patlama sırasında o da yaralandı.

Baba morgda, küçük kızı yoğun bakımda…

Bölgeye gelen olay yeri inceleme ekipleri, evde incelemede bulundu. Savcılık ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Doğan’ın cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı, kızı ise hastaneye kaldırıldı. Eyüp Doğan’ın boşandığı ancak birlikte yaşadığı H.D. de ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

Mahallede oturan Mehmet Kahraman, “Maçtan gelmiştik. O sırada bir patlama sesi geldi. Kadın feryat ediyordu. ‘Bir mayın patladı’ dediler. Bilmiyorduk ne olduğunu. Sonra polisler geldi, olay yeri inceleme geldi. Sonra dediklerine göre bir mermi varmış, top mermisi. Onu eritip içindeki değerli maddeleri alacakmış. Eşi iyi durumda. Kiracıymış, herhalde hurda işi yapıyormuş” dedi.

Depremde 'öldü' denilen kadın yaşadığını ispatlamaya çalışıyor: Nikahtan bile düşmüşDepremde ‘öldü’ denilen kadın yaşadığını ispatlamaya çalışıyor: Nikahtan bile düşmüş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.