Binance Rusya’dan çıkıyor

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, varlıklarını satarak Rusya pazarından da çıkma kararı aldı. Binance’den yapılan yazılı açıklamada, şirketin Rusya’daki tüm varlıklarının CommEX firmasına satılması konusunda anlaşma sağlandığı belirtildi.

Ekonomi 28 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Yaptırım tehlikesi nedeniyle Rusya’daki faaliyetlerinde bazı kısıtlamalara giden Binance, sonunda ayrılma kararı aldı.

Regülasyonlar yüzünden bir süre önce Kanada’dan çekilen dünyanın en büyük kripto borsası Binance, varlıklarını satarak Rusya pazarından da çıkma kararı aldı. Binance’den yapılan yazılı açıklamada, şirketin Rusya’daki tüm varlıklarının CommEX firmasına satılması konusunda anlaşma sağlandığı belirtildi.

Böylelikle şirketin Rusya pazarından tümüyle çıkacağı bilgisine yer verilen açıklamada, Rus kullanıcılar için “sorunsuz bir süreç” sağlanması için çıkış sürecinin bir yıl süreceği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Binance Baş Uyum Görevlisi (CCO) Noah Perlman, “Geleceğe baktığımızda, Rusya’da faaliyet göstermenin Binance’nin uyumluluk stratejisiyle uyumlu olmadığını görüyoruz” dedi.

Batılı ülkelerin yaptırımları nedeniyle Rusya’da kripto para kullanımı son dönemde artarken, Binance, şirkete yönelik yaptırım tehlikesi nedeniyle Rusya’daki faaliyetlerinde çeşitli kısıtlamalara gitmişti.

Binance, 2 bin kişinin katılacağı 2023’ün en büyük global etkinliği için İstanbul’u seçtiBinance, 2 bin kişinin katılacağı 2023’ün en büyük global etkinliği için İstanbul’u seçti

 

Küresel şirketlerin yüzde 40’ı Rusya’dan ayrıldı

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Moritz Körner, geçen hafta Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’na uygulanan yaptırımlara rağmen “kaç Batılı firmanın Rusya’da faaliyetlerini sürdürdüğüne” yönelik soru önergesi iletti. AB Komisyonu ise Körner’in sorusunu ABD’deki Yale Yönetim Okulu İcra Liderliği Enstitüsü’nün verilerine dayanarak yanıtlarken uluslararası şirketlerin sadece yüzde 40’ının Rusya’dan ayrılmaya karar verdiğini bildirdi.

Bu durum, AB Komisyonu’nun soru önergesine verdiği yanıtta dayanak yaptığı Yale Yönetim Okulu İcra Liderliği Enstitüsü’nün konuya ilişkin tuttuğu veri tabanını yeniden gündeme getirdi. Savaş öncesi Rusya’da faaliyet gösteren uluslararası 1500’ü aşkın şirketten 525’inin faaliyetlerini tamamen durdurduğu 555’inin ise kısmen veya normal şekilde ülkede faaliyetlerini sürdürdüğü ortaya çıkmıştı. Veri tabanına göre halihazırda faaliyetlerini tamamen durduran şirketlerin sayısı 535’e çıkarken, 547’sinin kısmen veya normal şekilde işlerine devam ettiği görüldü.

Buna göre, Rusya’dan tamamen çıkanların olduğu A kategorisinde 535, faaliyetlerini geçici durduran veya askıya alanları oluşturan B kategorisinde 504, bazı iş kollarını sürdürenlerin olduğu C kategorisinde 156, zaman satın alanları oluşturan D kategorisinde 175 ve işlerine normal şekilde devam eden F kategorisinde ise 216 şirket bulunuyor.

Toplamı 1500’ü aşan bu şirketlerin üçte ikisini Batılı, kalan kısmını çok uluslu şirketler oluşturuyor. Bu şirketler arasında C, D ve F kategorisindeki 547 şirket, kısmen veya normal şekilde Rusya’daki faaliyetlerini sürdürüyor.

Binance Rus hesapları dondurmayacak Binance Rus hesapları dondurmayacak 

Regülasyondan bıkan Binance Kanada'dan çekiliyorRegülasyondan bıkan Binance Kanada’dan çekiliyor

Binance yatırımcısına ‘2,2 milyar dolarınız risk altında’ uyarısıBinance yatırımcısına ‘2,2 milyar dolarınız risk altında’ uyarısı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.