TFF açıkladı: Play-off bu sezon yok

Türkiye Futbol Federasyonu kaynaklarından gelen bilgiye göre son günlerde gündemi fazlasıyla meşgul eden play-off uygulaması bu sezon başlamayacak.

Spor 29 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
TFF doğruladı, play-off b sezon gelmiyor.

TFF, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından bir anket yayınladı. Bu anketteki sorular insanları adeta play-off sisteminin getirilmeye çalışıldığı yorumlarını yapmaya itti. Nitekim ilerleyen süreçte Mehmet Büyükekşi söz konusu sistemi tartışabileceklerinden bahsetti. Son olarak dün Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi herkesin ortak karar alması halinde play-off sistemine karşı çıkmayacaklarını açıkladı.

Söz konusu sistem normal sezonun bitiminin ardından ilk 4 takımın kendi arasında mini bir lig yapmasını ve bunun sonunda şampiyonluğun belirlenmesini öngörüyor. Bunun benzeri 2011-12 sezonunda denenmiş, ilk 4’te yer alan takımların puanları yarıya düşürülerek 6’şar maçın oynandığı minik bir lig daha oynanmıştı. Ancak takım ve dolayısıyla maç sayısının fazla olduğu Süper Lig’de sistemin nasıl hayata geçeceği soru işareti. Soru işaretlerini gideren cevap ilk ağızdan geldi. Basın yayın organlarının yaptıkları açıklamalara göre TFF yetkilileri play-off sisteminin bu sezon hayata geçmeyeceğini doğruladı. Sistemin gelecekte hayata geçip geçmeyeceği merak konusu.

Of, of... Nasıl gelecek play-off!Of, of… Nasıl gelecek play-off!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.