Arter’de bayrak değişimi zamanı: Müze Emre Baykal’a emanet

Türkiye'nin önde gelen çağdaş sanat müzesinde devir teslim. 13 yıldır Arter’deki direktörlük görevini sürdüren Melih Fereli, bayrağı Arter Başküratörü Emre Baykal’a devrediyor. Baykal 1 Ocak 2024 itibarıyla müzenin yeni direktörü olacak.

Kültür Sanat 5 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

2010 yılında kapılarını İstiklal Caddesi’ndeki yerinde açan Arter’de bayrak değişimi zamanı. Müzenin kurucu direktörü olan Melih Fereli, görevini 1 Ocak 2024 itibarıyla devrediyor. Müzenin başküretörü Emre Baykal, önümüzdeki yıldan itibaren direktörlük görevini üstlenecek.

Yeni direktör Arter’in başküratörü Emre Baykal

Fereli 2005 yılından bu yana Türkiye’nin ilk özel vakfı olan Vehbi Koç Vakfı’nın kültür-sanat danışmanlığını yapan Melih Fereli, son 13 yıldır da Arter’in Kurucu Direktörlüğünü üstlenmişti. Birçok serginin küratörlüğünü de gerçekleştirmiş olan Melih Fereli bu dönemde Vehbi Koç Vakfı’na ve Koç Topluluğu’na yer aldığı çalışmaların yanı sıra Türkiye2nin çağdaş sanatın gelişimi ve sürekliliği için gerçekleştirilen çalışmalarda da etkin rol oynadı.

2019’da Dolapdere’deki yeni binasında sanatseverleri ağırlamaya başlayan müze, tanıdık bir isme emanet olacak. 2008 yılında Sergiler Direktörü ve Küratör olarak çalışmaya başladığı Arter’de 2016 yılından beri Başküratör olan Emre Baykal, 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle Arter Direktörlüğü görevini üstlenecektir.

British Museum'a Türkiye'deki STK'lardan ortak çağrı: Çalınan eserlerin listesini yayınlayınBritish Museum’a Türkiye’deki STK’lardan ortak çağrı: Çalınan eserlerin listesini yayınlayın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.