Eşlerin kavgasında oklava darbesi meşru müdafaa sayıldı

Kayseri'deki bir çift arasındaki kavgada kadın oklavayla kendini savundu. Mahkemelik olan çift, şikayetini geri çekti ancak erkeğin şiddetine para cezası verildi. Kadının kendini oklavayla savunması ise meşru müdafaa kapsamında sayıldı.

Gündem 13 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Kayseri’de yaşayan B.S. ve evli olduğu A.S. 26 Şubat’ta kavga etti. İddiaya göre B.S.’nin tıraş olup duş almasını istediği A.S. bu isteği reddedince çift kavga etmeye başladı. A.S. eşini saçından tutup sürükledi, ardından gözüne kafa attı. B.S. ise kocasının saldırısına karşı kendisini oklavayla savundu, tırnaklarıyla yüzünü çizdi. Çiftin karşılıklı birbirlerinden şikayetçi olmasının ardından ikisi hakkında da ‘Eşe karşı kasten yaralama’ suçundan dava açıldı.

Kayseri 12’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında tutuksuz yargılanan hem müşteki hem sanık çift hazır bulundu. Eşinin kendisinden iki kez tıraş olup duş almasını istediğini anlatan sanık A.S. “Tartıştık. Oklavayla vurdu. Şikayetçi değilim. Önce ben onu darp ettim. Hakaret edince böyle oldu” dedi. B.S. de kocasından şikâyetçi olmadığını söyleyerek “Eşim sinirlerine hakim olamıyor. Olay günü de sinirlendi, beni darp etti. Ben de kendimi savundum. Oklavayla vurdum, yüzünü çizdim” diye konuştu.

Mahkeme hakimi Birol Küçük sanık A.S.’yi ‘Eşe karşı kasten yaralama’ suçundan 168 gün karşılığı 3 bin 360 TL para cezasına çarptırdı. Sanığın sabıkasının olması nedeniyle cezayı ertelemedi. Sanık B.S.’nin ise, eşinin şiddetine maruz kaldığı için kendisini savunduğu gerekçesiyle ‘meşru müdafaa’ kapsamında aynı suçtan beraatine hükmetti.

Sinan Ateş cinayetinde gidilmesi gereken noktaSinan Ateş cinayetinde gidilmesi gereken nokta

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.