Ronaldo önce besmele çekti, sonra golünü attı

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri kapsamında Slovakya ile karşı karşıya gelen Portekiz’de Ronaldo, penaltı atışı öncesi besmele çekti, ardından golü attı. Bu anlar sosyal medyada gündem oldu.

Spor 14 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Ronaldo'dan dini ritüel ve ardından gol.

Portekiz, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri maçında Slovakya’yı 3-2 mağlup etti. Ronaldo, maçta 2 gol kaydetti ve milli takımlar kariyerindeki gol sayısını 125’e yükseltti. Cristiano’yla alakalı maç içinde dikkat çekici anlardan biri 29. dakikada yaşandı. Penaltı vuruşu için topun başına geçen yıldız ismin vuruştan önce “Bismillah” dediği anlar kameralara yansıdı.

Portekiz galibiyetle beraber adını Avrupa Şampiyonası gruplarına yazdırmayı başardı. Portekiz dışında B Grubu’nda yer alan Fransa, Hollanda’yı deplasmanda 2-1 yendi ve Almanya bileti aldı. Yunanistan’la arasındaki farkı 6’ya çıkaran takım bitime 2 maç kala bileti cebine koydu. Grupta ikinci kez yenilen Hollanda 9 puanda.

Belçika da Avusturya’yı deplasmanda 3-2 yenerek Almanya’daki yerini ayırtmayı başardı. Gruptaki puanını 16 yapan ekip, Avusturya’nın 13 puanda kaldığı noktada liderlik için de avantaj elde etti.

UEFA duyurdu: İşte Euro 2032 için aday 10 stadyumUEFA duyurdu: İşte Euro 2032 için aday 10 stadyum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.