Sevgili İrem, 18 yıllık kocamı arkadaşıyla aldatıyordum; yakalandık!

18 yıllık kocasını arkadaşıyla aldan kadın affedilecek mi? Tinder profili karısı tarafından yakalanan adam karısını nasıl sakinleştirecek? Anında ereksiyon olup boşalan genç adamın sevgilisi neden kendinden şüphe ediyor? Cinsel sağlık uzmanı İrem Hattat cevaplıyor.

14 Ekim 2023
Fotoğraf: Shutterstock

Merhaba İrem Hanım,
Ben 25 yaşındayım, iki yıllık erkek arkadaşım 27 yaşında. Birlikte olduğumuzdan beri, yatak odasındayken neredeyse anında ereksiyon oluyor. Daha sonra çok hızlı bir şekilde ben hiç bir şey hissetmeden hooop her şey olup bitiyor. Bu her seferinde böyle. İşi nedeniyle kronik olarak uykusuz, stresli ve birlikte olduğumuzda da çok alkol alıyor. Keşke ereksiyonu daha düzenli bir şekilde sürdürebilseydi. Benden etkilenmediğinden, bir şey hissetmediğinden şüpheleniyorum. Bu nedenle hemen bitirmeye çalışıyor olabilir mi? Ne önerirsiniz?

Değerli Okurum,
Sevgilinin bir çok sorunu var. Kronik uykusuzluk, alkol, sana çok az zevk veren hızlı boşalma… Artı sana hissettirdiği güvensizlikler. Asla kendini suçlama. Bu konunun senin çekiciliğinle ilgisi yok. Muhtemelen o ya ilk ergenlikten beri gelen bir alışkanlıkla erken boşalıyor ya da kadınla ilişkinin böyle olacağını yanlış öğrenmiş. Erkekler arasında bir laf vardır “ona boru olsun yeter”!

Kadını sadece ara sıra ihtiyaç karşılayan bir delikten ibaret sanmak çok temel erkek algılarından biri. Bu algı nasıl oluşuyor uzun bir yazı konusu. Şunu söyleyeyim, bu algıyı değiştirmek yetişme tarzından geliyorsa imkansız değil ama kadını ve duygularını iyi anlatmayı gerektiren zor bir süreç. Erkek arkadaşının sorunlarını gidermek için tedaviler ve çözümler var, bu nedenle en azından böyle davranmasının seni mutlu etmediğini fark etmesini sağla. Ona ne istediğin konusunda nazikçe hatırlatma yapmanı, beklentini öğrenmesini sağlamanı öneririm. Her şeyin değişeceğini göreceksin. Yeter ki onun sana ne hissettirdiğini anlamasını sağla. Ha şu da var bir erkeğin sorunlarını gidermek ve kendi sorunun yapmak için “elin oğlu” için niye bu kadar çaba gösteresin?

18 yıllık kocamı kendi arkadaşıyla aldatıyordum ve 2 sene sonra bizi yakaladı. Çok pişmanım ve evliliğimi bozmak istemiyorum. Bunu aklından çıkarıp beni affetmesini nasıl sağlarım?

Değerli okurum,
Geçti Bor’un pazarı, sür eşeğini Niğde’ye. Aklın neredeydi. Aldatmadan önce böyle sonuçlanabileceğini biliyordun ve yine de bu seçimi yaptın. Artık sonuçlarla yüzleşme zamanın geldi ve bundan kaçamazsın. Bence ona verdiğin duygusal zarar hakikaten çok büyük. Aldatılmak zaten atlatması zor bir durum ama bir de kendi arkadaşı ile bunu yaşatman hakikaten çok ağır. Ne olursa olsun aklından asla çıkmayacak. Seni affetmek isteyip istemediği tamamen ona kalmış. Bence yapacak tek şey onun kararını kabul etmek ve eğer bir ihtimal seni affetmeye karar verirse, o zaman ona kendini adamak ve güvenini geri kazanmak için uğraş vermek. Kolay mı? Zor! Dene ama olmazsa da yapacak bir şey yok, af dileyeceksin ve gitmesine izin vereceksin. Son söz de şunu söyleyeyim, niye aldattığını da bir düşün.. Öyle bir ihtiyaç niye hissettin, niye pişman oldun, gerçekten oldun mu, eline fırsat geçse yine aldatır mısın? Bu soruların cevabını vermeden adamı yine üzecek bir sürecin içine sokma derim.

Merhaba İrem hanım,
Karım Tinder profilimi buldu ve şimdi benden boşanmak istiyor. Nasıl buldun dediğimde bir arkadaşının gösterdiğini söyledi. Ben de profilimi öylesine açık bırakmıştım, hiç kimse ile bir yazışmam buluşmam olmadı. Hem de uzun süredir cinselliğimiz çok azalmış olmasına rağmen. Ama bunu bir türlü anlatamıyorum. Kesinlikle dinlemiyor. Ne yapmalıyım?

Değerli okurum,
Acaba karın profilini gerçekten nasıl buldu? Önce onun da bir Tinder profili olup olmadığını kontrol etsen iyi olur. Hatta onunki pro senin sade kalmış olabilir:) Diğer taraftan ben şunu anlayamadım, evli bir erkek neden bir online flört uygulamasında hesap açar. “Öylesine” diyerek sanırım canının sıkıldığını ve evliliğin biraz rutine binmeye başladığını söylemek istiyorsun. Karının tepkisinin en büyük nedeni güveninin sarsılması. Cinselliğimiz çok azaldı ama ben kimse ile yazışmadım derken ona bir lütufta bulunmuyorsun. Yapman gereken, karını kaybetmek istemiyorsan dürüstçe bu monotonluktan çıkmak ve birbirinizi yeniden keşfetmek için bir şans istemek. Ki eminim, eğer seninle sahte isimli bir hesaptan potansiyel sevgili olarak yazışmamışsa tabi, şu an seni deniyor ve ne yapacağını görmek istiyordur. Profilini hemen onun gözü önünde kapat. Ne yardan ne serden taktiği asla yapma, kaybeden sen olursun. Yalnız bir alternatif daha var, karın senden ayrılmak istiyorduysa ve onu mağdur durumuna düşüren fırsatı kullanma amacındaysa sana geçmiş olsun! Bir evli kişinin tinder hesabının olmasının tek başına mahkemelerde evlilik birliğini bitiren kanıt olarak değerlendirilmesi düşük ihtimal. Ama “ondan soğudum” iyi bir argüman olarak davaya konu olur. Ve o zaman işte istediğin kadar Tinder’a girer 7/24 istediğin kişiyle istediğin sohbeti yapabilirsin.

Bana cinsellikle ve ilişkilerinizle ilgili her türlü sorunuzu [email protected] adresine yazabilirsiniz. Her hafta sorularınıza cevaplarımı burada okuyabilirsiniz. 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.