Bahçeli’den AYM’ye HDP tepkisi: Davacı olacağız

MHP lideri Devlet Bahçeli daha önce defalarca kez “kapatılmalı” dediği Anayasa Mahkemesi’ni hedef aldı. HDP’nin kapatma davasının tamamlanmamasına tepki gösteren Bahçeli, “İddianame ne hakla bekletilmektedir. AYM’den davacı olacağız. Olan biten rezaleti ne zaman göreceksiniz” dedi.

Siyaset 17 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin adını Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi(HEDEP) olarak değiştirdiği 4. Büyük Kongresi ile ilgili konuşan MHP lideri Bahçeli, “İstiklal Marşı okunmadı, Türk bayrağı asılmadı. Bölücü terör örgütü başının sloganı atıldı. CHP ve Kılıçdaroğlu ne dedi? Yeşiller ve Sol Parti bir kez daha kostüm değiştirmiştir” dedi.

Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin’in 7 Haziran 2021’de HDP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde açtığı dava ile ilgili sürecin tamamlanmasına da tepki gösteren Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi  ne yapmaktadır. HDP’nin kapatılması ile ilgili iddianame ne hakla bekletilmektedir. Anayasa Mahkemesi’nden davacı olacağız. Olan biten rezaleti ne zaman göreceksiniz” diye konuştu.

Bahçeli, daha önce birden fazla kez Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını eleştirmiş, kapatılması gerektiğini söylemişti.

Bahçeli'nin hedefindeki AYM'nin başkanından Bakkal Rızalı göndermeBahçeli’nin hedefindeki AYM’nin başkanından Bakkal Rızalı gönderme

Konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu’na tezkere çağrısında bulunan Bahçeli, “Sayın Kılıçdaroğlu bugün görüşülecek Irak-Suriye tezkeresine evet mi diyeceksin hayır mı diyeceksin. Bir zahmet açıklığa kavuştur da duruşunu görelim. MHP tam kadro olarak ‘evet’ oyu kullanacaktır” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun tezkerenin yabancı askerlerin Türkiye’de bulunabilmesinin önünü açacağı eleştirilerine ilişkin konuşan Bahçeli, “Türkiye’ye gayrimeşru yabancı postalların ayak basması diye bir şey yoktur. Şayet olursa verilecek sadece bir canımız vardır, çiğnenmesi gerekecek bir bedenimiz vardır, onlar da vatana, millete bin defa feda olsun” dedi.

Yerel seçim mesajı ve İYİ Parti’ye gönderme

Bahçeli, partisinin Kurultay süreci ve yerel seçimler için, “Önümüzde iki siyasi olay vardır ve ortadadır. Biri olağan büyük kurultay diğeri ise mahalli idareler seçimidir. 9 Ağustos 2023’te başlayan kongre sürecimiz büyük kurultayımızla taçlanacaktır. 26 Kasım’a kadar 9 ayrı bölge istişare toplantımızı yapacağız. Cumhur İttifakı olarak Cumhuriyet’in yeni yılında Türkiye Cumhuriyeti’ni çağın üzerine sıçratacağız. 14 ve 28 Mayıs’ı 31 Mart zaferiyle perçinleyeceğiz. İttifak olarak yeni Türk mucizesine imza atacağız” dedi.

İYİ Parti’nin yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkarma kararını da değerlendiren Bahçeli “Onların 81 ilde aday çıkarma iddiaları tantanadır. İlk zorlukta hakkından vazgeçmiş olsaydık tarih diye bir şey olmazdır. Arkamıza değil önümüze bakıyoruz. Yanlış ve yalan davalarla parlatmaya niyetlenenler beyhude, karanlık figüranlardır” diye konuştu.

İnsanlığın gözü önünde katliam yapılmaktadır

Hamas’ın Aksa Tufanı operasyonuyla başlayan ve İsrail’in savaş ilanı ile tırmanan çatışmalarla ilgili konuşan Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

“Kudüs İslam’dır ve Türklüğün derin izlerini taşımaktadır. Sanmasınlar sadece Kudüs ve Gazze İslam’dır. Buraların dağı İslam’dır, taşı İslam’dır ve koruyucusu Allah’tır. Kıyamet günü senaryoları tedavüle sokulmuştur. Gazze’deki masumlar barbar saldırıların canlı hedefidir. Savaş suçu kabul edilen beyaz fosfor bombası kullanılmıştır. İsrail saldırılarına hız kesmeden devam etmektedir.

İnsanlığın gözü önünde toplu katliam yapılmaktadır. Gazze’de insanlık değerleri vurgun yemiştir. Gazze’de toplu katliam yapılıyor. Sözde medeni ülkeler ise İsrail’in arkasında toplandı. Gazze’ye insani yardımların önü kesilmemelidir. İnsanı yardım koridoru ile Gazzelilere el uzatılmalıdır. İsrail’in saldırılarına derhal son verilmelidir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın akılcı, ahlaklı ve aktif diplomasisi desteklenmelidir. İki devletli çözüm mutlaka oluşturulmalıdır. ABD’nin İsrail’e uçak gemisi göndermesi de tehdittir.”

Bahçeli: İsrail Amerikalı dayılarına güvenmesinBahçeli: İsrail Amerikalı dayılarına güvenmesin

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.