İmamoğlu’nun ittifak çıkışına İYİ Parti yanıtı: Bu konu bizim için bitti

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Son ana kadar her türlü ittifak kurulabilir inancını tekrar dile getiriyorum” açıklaması için “Bu konu bizim için bitmiştir. Adaylarımızı önümüzdeki günlerde peş peşe açıklamaya devam edeceğiz” dedi.

Siyaset 17 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Son ana kadar her türlü ittifak kurulabilir inancını tekrar dile getiriyorum” açıklamasıyla ilgili “Bu konu bizim için nihayete ermiş bir konudur. Çalışmalarımızı çok ciddi şekilde olabildiğince hızlı yürütüyoruz. Adaylarımızı önümüzdeki günlerde peş peşe açıklamaya devam edeceğiz” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu İYİ Parti Başkanlık Divanı toplantısının ardından parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Zorlu farklı konularda özetle dedi:

Hamas-İsrail savaşı

“7 Ekim’de Hamas’ın saldırılarıyla başlayan ve Filistin-İsrail arasında Gazze merkezli bir yıkıma dönüşen çatışmaları kaygıyla takip ediyoruz. Yapılan itidal çağrılarına tarafların cevap vermemesi durumunda Orta Doğu’yu uzun süreli ve kanlı bir çatışmanın içerisine sokabilecek gelişmelerle karşı karşıyayız. İsrail’in bir karşı propagandayla meşru göstermeye çalıştığı ve Gazzeli sivilleri hedef aldığı insanlık dışı eylemleri kınıyoruz. Bununla birlikte unutmamak gerekir ki gelişen olaylar karşısında ne Hamas Filistin halkını ne de bugünkü İsrail yönetimi İsrail halkını tümüyle temsil etmekte. Ne yazık ki şu an taraflar bir müzakereden çok uzaklar. Özellikle İsrail’in 7 Ekim saldırısına karşılık vermek, Gazze’yi işgal edebilmek için ölçüsüz bir intikam hazırlığında olduğunu anlıyoruz. İsrail’in kendine yeni kazanımlar yaratarak masaya oturabileceğini düşündüğümüzde önümüzdeki günlerde çatışmaların daha da artması muhtemel gözüküyor. Böyle bir politikanın sonucu bölgenin 1948’den bu yana yaşadığı en kötü insani krize sebep olabilir.”

‘Genel başkanlar bilgilendirilsin’

Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili şu ana kadar sergilediği duruşu memnuniyetle karşıladıklarını, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın TBMM’ye gelerek yaptığı bilgilendirmeyi önemli bulduklarını söyleyen Zorlu, meseleyi partiler üstü konumda tutmak için konunun Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin genel başkanlarına da gidilerek aktarılmasının faydalı olacağını ekledi.

‘Adaylarımızı açıklayacağız’

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Zorlu CHP kurultayı sonrası olası değişiklik durumunda CHP ile ittifak yapılıp yapılamayacağına ilişkin soru üzerine “Biz öncelikle bir başka partinin kongresi ile ilgilenmiyoruz. Bunu CHP kadrolarına, seçmenlerine haksızlık olarak değerlendiririz. Bununla birlikte çok netiz. Kongreden çıkacak sonuçla bizim kararımız arasında hiçbir ilişki yoktur. İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun kararı doğrultusunda 81 ilde aday çıkaracak, rekabette bu öncülüğü milletimize yapacaktır” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP Genel Başkan Aday Özgür Özel’in ziyareti sırasında yaptığı “Son ana kadar her türlü ittifak kurulabilir inancını tekrar dile getiriyorum” açıklamasının Başkanlık Divanı toplantısında gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine Zorlu “Böyle bir değerlendirmemiz olmadı. Böyle bir iletişim de yok. Bu konu bizim için nihayete ermiş bir konudur. Çalışmalarımızı çok ciddi şekilde olabildiğince hızlı yürütüyoruz. Adaylarımızı önümüzdeki günlerde peş peşe açıklamaya devam edeceğiz” yanıtını verdi.

Zorlu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yerel seçimler öncesi ziyaretlerine ilişkin “Genel Başkanımız perşembe günü Düzce’de olacak ve belediye başkan adayımızı açıklayacak. 21 Ekim’deki kutlama programının ardından diğer illerdeki adaylarımızı açıklamaya devam edeceğiz” dedi.

Mansur Yavaş'tan istifa eden İYİ Partili Köylüoğlu'na 'Hayırlı olsun' telefonuMansur Yavaş’tan istifa eden İYİ Partili Köylüoğlu’na ‘Hayırlı olsun’ telefonu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.