Kaçakçılıkta kültür devrimi! İran’dan ithal 36 bin korsan kitap

Erzincan'da şüphelenilen tır ve tıra bağlı dorsede yapılan kontrolde 750 koli içinde 36 bin 457 adet bandrolsüz korsan kitap ele geçirildi. İran'dan Türkiye'ye sokulan kitapların ağırlıklı olarak Oxford ve Cambridge gibi prestijli üniversitelerin yayınlarına ait olması dikkat çekti.

Kültür Sanat 18 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Erzincan’da kontrol noktasında durdurulan tırda binlerce korsan kitap ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından  cumartesi günü yapılan ortak operasyonda şüphe sonucu durdurulan tırda 750 koli içinde 36 bin 457 adet bandrolsüz korsan kitap ele geçirildi.

Türkiye’ye İran üzerinden giren tırda ele geçirilen korsan kitapların yabancı yayınevlerine ait olması dikkat çekti. Operasyonda bulunan kitaplar Oxford ve Cambridge gibi prestijli üniversitelerden çıkan yayınlara ait. Ele geçirilen kitapların piyasa değerinin yaklaşık 30 milyon TL olduğu tespit edildi. Tır sürücüsü hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa Muhalefet suçundan adli işlem yapılarak, dorsede bulunan tüm kitaplara Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından el kondu.

Raf Gezgini'nin rotası Kore edebiyatıRaf Gezgini’nin rotası Kore edebiyatı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.