Barcelona Başkanı’na resmen soruşturma! Küme düşme korkusu

Hakemlerden sorumlu Jose Maria Enriquez Negreira'ya 1993'ten 2018'e 7,3 milyon euro vermesiyle ilgili Barcelona Başkanı Joan Laporta'ya soruşturma açıldı. Barcelona, suçlu bulunursa küme düşme, 5 yıl ligden men edilme gibi cezalar alabilir.

Spor 19 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Joan Laporta savcılar tarafından soruşturmaya dahil edildi.

Negreira Davası genişliyor. Barcelona Kulübü Başkanı Joan Laporta hakkında hakemlere rüşvet verdiği iddiasıyla soruşturma açıldı. Uluslararası basında yer alan habere göre Laporta, İspanya’nın hakem komitesindeki Jose Maria Enriquez Negreira’ya rüşvet vermekle suçlanıyor.

Mart ayında Barcelona’nın 2001-2018 yılları arasında İspanya Hakemler Birliği Başkan Yardımcısı Jose Maria Enriquez Negreira’ya ait Dasnil 95 SL adlı şirkete ödeme yaptığı ortaya çıktı. Hem Negreira hem de Barcelona ödemelerin yapıldığını kabul etti. Barcelona lehine bir şey yapılmadığını savunan Negreira, futbolcuların hakemlere nasıl davranmaları gerektiği konusunda danışmanlık yapıldığını iddia etti. Barcelona ise aldıkları danışmanlık hizmetinin profesyonel kulüplerde yaygın bir uygulama olduğunu savundu. O dönem Barcelona Savcılığı, Barcelona’ya eski başkanlardan Jose Maria Bartomeu ve Sandro Rosell’a karşı dava açmak için yeterli delil olduğuna kanaat getirdi.

Bir maçtan fazlası! Barcelona ile Sevilla birbirine girdiBir maçtan fazlası! Barcelona ile Sevilla birbirine girdi

Soruşturmaya Laporta da dahil edildi

Yabancı basındaki haberlere göre Bartomeu ve Rossel’den sonra Barcelona’nın mevcut başkanı Laporta’ya da soruşturma açıldı.

Barcelona küme düşebilir

İspanya Futbol Federasyonu da söz konusu iddialarla ilgili soruşturma açmış durumda. Mevcut disiplin yönetmeliğine göre, çıkar sağlamak için hakemlere para ödediği tespit edilmesi halinde Barcelona’ya para cezasının yanı sıra küme düşürülme, hatta 5 yıla kadar liglerden men edilme cezası verilebilecek. Toplamda 26 şampiyonluğu bulunan Barcelona’nın en başarılı dönemi ise 2000 yıllardan sonraya dayanıyor. Katalanlar, 10 şampiyonluğu soruşturma açılan dönemde kazandı.

Negreira davasında flaş iddia: Babam Alzheimer, ifade veremezNegreira davasında flaş iddia: Babam Alzheimer, ifade veremez

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.