Hidayet Türkoğlu ile Cedi Osman’ın Milli Takım takışması

Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Cedi Osman için "Milli takıma gelmek istemedi" dedi. Cedi Osman yanıt verdi: Ben milli formayı reddetmedim. Gerçekler bilinsin.

Spor 19 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Hidayet Türkoğlu, devşirme oyunculara verilen cezayı savundu.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, yerli oyuncu statüsünü kaybeden Shane Larkin ve Scottie Wilbekin’in yaklaşımlarından rahatsızlık duyduklarını söyledi. Türkoğlu, Cedi Osman’ın Milli Takım’da oynamak istemediğini açıkladı.

TBF ile Türkiye Sigorta arasındaki sponsorluk anlaşması sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hidayet Türkoğlu, Shane Larkin ve Scottie Wilbekin’in Milli Takım’a gerekli hassasiyeti göstermediklerini söyledi. Türkoğlu, “Hukuksal bir süreç başlatıldı. Gerek benim gerekse arkadaşlarımın açıklama yapmasını doğru bulmuyorum. Bir şey sonuçlandıktan sonra açıklama yapmanın doğru olduğuna inanıyorum” dedi.

Ergin Ataman: Larkin ve Wilbekin’e cezaları ben verdirmedimErgin Ataman: Larkin ve Wilbekin’e cezaları ben verdirmedim

Türkoğlu, “Tahkim Kurulu’nun milli formaya olan duyarlılığından dolayı kutluyorum. Bizi rahatsız eden noktalardan bir tanesi, milli forma her şeyin üstündedir. Bu arkadaşların yaklaşımlarından dolayı rahatsızlık duyduğumuzu ve süreci başlattığımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Eğer olur da yabancı devşirme yoluna gidersek sanırım emsal de temsil edecektir” dedi.

Türkoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Sonuçta Milli Takımı her şeyden önde tutan insanlarız. Buraya gelecek insanların da aynı düşüncede olması gerektiğine inanan insanlarız. Bu arkadaşlarımızın maalesef bu sürece bu anlamda yaklaşmadıklarını düşündüğümüz için bu yola başvurduk. Bunun üstüne konuşacak fazla söze gerek yok. Gerek ben gerekse de hocamızla da konuşup artık bu konuyla ilgili kimsenin de yorum yapmasını istemiyorum. Gereksiz noktalara çekiliyor. Artık önümüzde şubat maçları var. Onlara hazırlanmamız gerekiyor. Hepimiz için hayırlı olsun.”

Fenerbahçe Wilbekin için CAS’a gidiyorFenerbahçe Wilbekin için CAS’a gidiyor

 

‘Cedi Osman Milli Takım’da oynamak istemediğini söyledi’

Cedi Osman’ın yazın kendileriyle görüştüğünü belirten Türkoğlu, “Benimle de diğer ekip arkadaşlarımla da görüştü. Süreç biraz daha farklı. O konuyu bazen biz de anlamlandıramıyoruz. Cedi bizim yanımıza gelip Milli Takım’da oynamak istemediğini söyledi. Hiç kimseyi zorla ya da isteksiz olarak Milli Takım’a gelmesini sağlayacak insanlar değiliz. Bu süreyi bizden çok Cedi ve diğer arkadaşlara sormanız gerekiyor. Hiç bir sakatlığı olmayıp sezonu erken bitirip Milli Takım’da neden oynamak istemediklerini bize değil onlara sormak gerekiyor” dedi.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu şöyle konuştu: “Antrenörlerimiz o an gerek Türkiye gerek dünyadaki en iyi kadroyu Milli Takım’a davet eden ekiplerdir. Sakatlıkları olanlar tabii ki Milli Takım’dan yoksun olacaktır ama sakatlığı olmayan oyunculara da bizden çok sizlerin sorup neden oynamak istemediklerini öğrenmeniz gerekiyor.”

Cedi Osman Cleveland'dan Teksas'a taşındıCedi Osman Cleveland’dan Teksas’a taşındı

‘İki devşirme ve Cedi’nin olmaması bizi eksik bıraktı’

Türkoğlu, “Bizim sorumluluğumuz sahaya çıkacak 12 kişinin belirlenmesidir. O süreçte gerek iki devşirme gerekse de Cedi’nin olmaması ister istemez bizi eksik noktaya getirmiştir. Diğer genç arkadaşlara fırsatlar doğmuştur. Her geçen gün her maç daha iyi takımlara karşı oynuyorsunuz. Bu süreci böyle değerlendirdik. Bu süreci artık çok fazla konuşmamak lazım. Şu anda şubat ve daha sonraki süreçlerde neler yapabihiriz onu değerlendireceğiz” diye konuştu.

Cedi Osman, Hidayet Türkoğlu’nun sözlerinden sonra açıklama yaptı.

Cedi Osman’dan Hidayet Türkoğlu’na yanıt: Milli formayı reddetmedim

Cedi Osman, sosyal medya hesapları aracılığıyla Hidayet Türkoğlu’nun sözlerine yanıt verdi. Bugüne kadar tüm kategorilerde 178 kez ay-yıldızlı formayı giydiğini ve elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettiğini belirten 28 yaşındaki oyuncu, gerçeklerin bilinmesi gerektiğini düşündüğünü vurguladı. Cedi Osman, şunları yazdı: “Son 6 sezonu NBA’de olmak üzere 10 senedir en üst seviyede basketbol oynuyorum. Bu sene, yılların verdiği mental ve fiziksel yorgunluğun artık sağlığımı da etkilediğini fark etmeye başladım. 2 Haziran 2023 tarihinde, kimseyi mağdur etmemek adına, milli takım kadrosu açıklanmadan önce federasyon yetkilileriyle bir araya gelip bu seneki FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’ndan izin istedim. Bu dönemi dinlenerek ve rehabilite olarak geçirmek istediğimi söyledim. Toplantıda Federasyon Başkanımız Hidayet Türkoğlu ve milli takım yetkililerimiz de vardı. Kendileri de konuya olumlu şekilde yaklaştı, onay verdi, hatta oluşabilecek olumsuz bir algıya karşı beni korumak istediklerini belirttiler. Ben milli formayı reddetmedim. Benim için ay-yıldızlı formadan daha değerli bir forma yoktur ama kimsenin de beni kamuoyunun önüne atmasına izin vermem. Hakkımda yapılan suçlamaları asla kabul etmediğimi ve gerçekleri söylemeye devam edeceğimi bilmenizi isterim.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.