Kadın pilotlar adım adım Formula 1’e

Formula 1 takımlarından McLaren, Bianca Bustamante'nin Sürücü Gelişim programına katıldığını açıkladı. Bustamante, 2024 sezonunda F1 Akademi'de McLaren adına yarışacak.

Spor 20 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Bianca Bustamante, McLaren için yarışacak.

Motor sporları sürekli gelişiyor ve bu spor, erkeklerin ve kadınların eşit şartlarda birbirleriyle rekabet edebilecekleri birkaç spordan biri. Eylül ayında İngiliz Jessica Hawkins, Aston Martin aracı ile Macaristan pistinde yeteneklerini sergiledi. Ancak daha önce hiçbir kadın Formula 1 yarışlarında ön koltukta oturmadı. Bunun değişmesi için geri sayıma geçildi.

F1 Akademi 2023 yılında, artık feshedilmiş olan W Serisi’nden çeşitli yetenekleri toplayan, yalnızca kadınlara yönelik tek koltuklu bir besleyici seri olarak başlatıldı. F1 AKademi’de 15 araç bulunacak. 10 Formula 1 takımının hepsi 2024’ten itibaren F1 Akademi’ye bir kadın sürücü aday gösterecek ve kendi amblemlerini kullanabilecek. Geriye kalan beş araç ise başka ortakları olan sürücüler tarafından doldurulacak.

Formula 1'de dominasyonun adı: Max VerstappenFormula 1’de dominasyonun adı: Max Verstappen

McLaren Bianca Bustamante’yi duyurdu

McLaren, F1 Akademi için Sürücü Gelişim Programı’na Bianca Bustamante’nin katıldığını duyurdu. Bianca Bustamante, kariyeri boyunca W series, Formula 4 BAE Şampiyonası, İtalya Formula 4, USF Juniors ve 2023 F1 Akademi’de yarıştı. Bustamante, bu sezon F1 2023 Akademi’de Prema Racing adına yarıştı ve sıralamada 102 puan toplayarak 7’nci sırada yer aldı. Bustamante’nin bu sezon iki yarış galibiyeti bulunuyor.

Formula 1'de beklenen son! Markalar şampiyonu bu yıl da RedBullFormula 1’de beklenen son! Markalar şampiyonu bu yıl da RedBull

Akademi sezonunda McLaren’i temsil edecek

18 yaşındaki Filipinli pilot, McLaren ile yaptığı anlaşma gereği 2024 F1 Akademi sezonunda ART Grand Prix takımıyla yarışacak ve McLaren’i temsil edecek. McLaren Sürücü Geliştirme Programı Direktörü Emanuele Pirro, “Bustamante yüksek bir iş ahlakasına sahip, uyumlu ve gelecekte başarılı olabilecek bir yetenek. Bianca’nın gelişimi için kendisiyle çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.