Şahika Ercümen rekor dalışını anlattı: Cumhuriyetin 100. yılına saygı duruşu

105 metre dünya rekorunu 106 metre ile kıran milli sporcu dalgıç Şahika Ercümen bunun gururunun bütün kadınlara ait olduğunu söyledi, başarısını Cumhuriyet'in 100. yılına ithaf etti.

Popüler 20 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Şahika Ercümen "Hatay'a nefes ol" sloganıyla Cumhuriyet'in 100. yılı şerefine daldı. Fotoğraflar: AA

Şahika Ercümen 17 Ekim’de Hatay’ın Yayladağı ilçesi Karamağara Koyu açıklarında 106 metreye dalarak  paletsiz değişken ağırlık kategorisindeki dünya rekorununun yeni sahibi oldu. Bundan önceki rekor 105 metre ile Sırp asıllı Lena Balta’daydı. Bu rekorun anlamı bir spor başarısından çok daha fazlası.

Dalışın “Hatay’a nefes ol” sloganıyla ve o bölgede yapılmasının sebebi 6 Şubat depremlerinden büyük zarar gören şehre destek olmak. Rekor kuruluşunun 100’üncü yılında Cumhuriyet’e bir saygı duruşu niteliği  de taşıyor.

Anadolu Ajansı’na son iki yıldır antrenmanlarını çok yoğun şekilde sürdürdüğünü anlatan Şahika Ercümen bunun sonuncunda katıldığı şampiyonalarda Türkiye’nin yanı sıra dünya rekorları da kırdığını söyledi: “Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemize bir dünya rekoru kazandırdığım için çok mutluyum. Cumhuriyet kadını ve milli sporcu olarak herhalde daha büyük bir gurur olamazdı. Nice yüzyıllara diliyorum. Tabii ki ülkemizi temsil etmeye devam edeceğim.”

Galiba güzel enerjilerle, dualarla ayakta duruyorum

Milli sporcu Türk halkının desteğini yanında hissettiğini söylüyor

Şahika Ercümen Türkiye’nin kendisine verdiği desteği her zaman yanında hissettiğini ve bunun kendisine pozitif olarak yansıdığını belirtti. Encümen “İnsanlar en az benim kadar heyecanlı. Dalışa başladığımda onlar da nefeslerini tutuyor. Onun farkındayım. Bana bunlar pozitif yansıyor. Böyle kalbiyle destek olan herkese binlerce teşekkürler. Galiba ben güzel enerjilerle, dualarla ayakta duruyorum. Çünkü o kadar zor şartlarda antrenman yapıp zor koşullarda dalışlar yapmaya çalıştık ki… İyi ki bizi destekleyenler var” dedi.

Cumhuriyet kadınları çok başarılı, motive edici

Milli sporcu kadınların her alanda çok başarılı olduğunu düşünüyor: “Başarılı Cumhuriyet kadınlarını izleyerek motive oluyorum. Bir ben bir şeyler yapıyorum, bir voleybol takımımız yapıyor. Oradan işte başka bir arkadaşımız çıkıyor. Sürekli kadınların Cumhuriyet’imizin 100. yılında başarısını duyuyoruz. Bu gerçekten çok gurur verici.”

Başarılı Cumhuriyet kadınları Şahika Ercümen’i motive ediyor

Dünya dalış şampiyonalarının hep uzak ülkelerde olması nedeniyle evinden uzak kaldığını ve bazen üç ay boyunca Türkiye’ye hiç dönmediğini aktaran Encümen “En büyük hayalim bu organizasyonların Türkiye’de de yapıldığını görmek” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.