100. yıl derbisi Galatasaray’ın! Icardi böyle istedi

Cumhuriyet'in 100. kuruluş yılı kutlamasının öne çıktığı derbide Galatasaray, 60 dakika 10 kişi oynayan Beşiktaş'ı Arjantinli yıldızı Mauro Icardi'nin golleriyle 2-1 yendi. Galibiyet serisini sekize çıkaran Cim Bom maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Spor 21 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Derbilerin golcüsü Icardi Beşiktaş'a karşı duble yaptı.

Galatasaray üst üste yedi maçı kazanıp Beşiktaş derbisine çıktı. Beşiktaş ise başarısız sonuçların ardından Şenol Güneş’in istifasıyla sarsılmış göreve Burak Yılmaz’ı getirmişti. İki teknik direktörün ortak özelliği ise futbolculuk dönemlerinde rakiplerinin formalarını giymesiydi. Seyrantepe’deki derbi pandemiden beri ilk defa deplasman takımının taraftarının olmasıyla renkli hale gelmişti.
Ancak yine Beşiktaş taraftarlarının stada gelişi sırasında bazı otübüslerin camı kırıldı. Hasar gören otobüsteki taraftarlar, araçlardan indirilmedi. Camı kıran kişinin tespit edilmesi için güvenlik güçleri işlem yaptı.

Okan Buruk’tan Manchester United 11’i

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Beşiktaş karşısına Manchester United’ı deplasmanda 3-2 yendiği karşılaşmaya aynı 11’de başladı. Sarı kırmızılar sahaya şu kadroyla çıktı: Muslera, Boey, Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Angelino, Torreira, Kaan Ayhan, Tete, Kerem Aktürkoğlu, Zaha, Icardi.
Burak Yılmaz ise sakatlıktan dönen kaleci Mert Günok, Gedson Fernandes ve geçen sezon sarı kırmızılı takımda forma giyen Rachica’ya ilk 11’de görev verdi. Beşiktaş sahaya şu isimlerle çıktı: Mert Günok, Rosier, Amartey, Colley, Zaynutdinov, Tayfur Bingöl, Hadziahmetovic, Gedson, Ghezzal, Rashica, Aboubakar.

Galatasaraylı taraftarların hazırladığı kareografi takdir topladı.

Galatasaray’dan 100. yıl gösterisi

Maç başlamadan Galatasaraylı taraftarlar, Beşiktaş derbisinde Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümü için hazırladıkları koreografiyi sergiledi. Koreografide Doğu Tribünü’nde hazırlanan kartonlarla ‘1923 ve 2023’ ile ‘İlelebet Cumhuriyet’ görseli oluşturuldu.

Kuzey Tribünü’nde ise kartonlarla ay ve yıldız görselleri yapıldı. Bu sırada üzerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük resminin yer aldığı görsel makaralarla tribüne çekildi. Bu görselin alt kısmında ise Galatasaray’ın efsane oyuncuları Metin Oktay, Bülent Korkmaz ve Okan Buruk, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar’ın yanı sıra madenci, öğretmen, çiftçi ve öğrenci figürlerine yer verildi. Tribünlerde “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz” ile “Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır” pankartlarının açıldığı koreografi, Gençlik Marşı eşliğinde sergilendi.

Galatasaray, Beşiktaş derbisine Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümü için çıkartılan formayla çıktı.

Filistin için saygı duruşu

İsrail’in Gazze’de yaptığı saldırılar sonucunda Türkiye’de 3 günlük yas ilan edilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu da karşılaşmalardan önce saygı duruşunda bulunulması ve futbolcuların sahaya siyah bantla çıkması kararı aldı. İki takım oyuncuları sahaya kollarındaki siyah bantlarla çıktı. Hayatını kaybedenler için mücadele öncesinde saygı duruşunda bulunulurken, ayrıca karşılaşma öncesinde de bir süre İsrail aleyhine tezahüratlarda bulunuldu. Öte yandan iki takım oyuncuları sahaya ‘Gazze’de yapılan zulmü kınıyoruz’ pankartıyla çıktı.

Aboubakar Beşiktaş’taki 100. maçına kaptan olarak çıktı.

Maçın ilk tehlikeli atağı 7. dakikada Galatasaray’dan geldi. Soldan ceza sahasına giren Angelino, dar açıya rağmen şutunu çekti. Kaleci Mert’in müdahale ettiği top yükseklik kazanarak kaleye yöneldi. Savunmaya dönen Colley, meşin yuvarlağı kafayla çizgiden çıkardı. Pozisyonun devamında kaleci Mert topun sahibi oldu.

Beşiktaş’ın iki topu direkten döndü

10’da Beşiktaş gole yaklaştı. Rashica’nın vuruşunda Boey’den sekip kaleye yönelen topu son anda Muslera kornere çeldi. 18’de siyah beyazlılar tekrar öne geçme fırsatı yakaladı. Ghezzal’in sağ kanattan ortasında kimsenin dokunamadığı top, direğe çarparak oyun alanına döndü.

Beşiktaş savunmada hata üstüne hata yaptı, Icardi affetmedi

Bu dakikadan sonra maça Beşiktaş savunma oyuncularının hataları damga vurdu. 23’te savunma arkasına atılan topu alan Amartey’e baskı yapan Icardi, meşin yuvarlağı rakibinden kaptı. Mert Günok, Icardi’nin vuruşunda gole engel oldu. 26’da Galatasaray öne geçti. Bir geri pasında zor durumda kalan kaleci Mert Günok topu gelişigüzel uzaklaştırmak zorunda kaldı. Kaan Ayhan kafayla topu ceza alanına gönderdi. Ceza alanı içinde Icardi, Beşiktaş savunmasının hatasından yararlanarak yerden bir vuruş yaptı. Top filerlerle buluştu.

Mert Günok kariyerinin ilk kırmızı kartını Galatasaray’a karşı gördü.

Beşiktaş 10 kişi kaldı

30’da yine bir savunma hatası sonucu Beşiktaş 10 kişi kaldı. Hatalı geri pası takip eden Icardi, kalesini terk ederek ceza sahası dışına çıkan Mert Günok’tan sıyrıldı. Sarı-kırmızılı futbolcunun kaleye göndermek istediği topu savunma uzaklaştırdı. Pozisyonda önce devam kararı veren hakem Halil Umut Meler, Video Yardımcı Hakem Abdülkadir Bitigen’in uyarısıyla pozisyonu yeniden inceledi. Kaleci Mert’in ceza sahası dışında topa elle müdahale ettiğini tespit eden Meler, siyah-beyazlı kaleciyi doğrudan kırmızı kartla oyundan attı. Teknik sorumlu Burak Yılmaz, eski takımına karşı ilk defa forma giyen Rachica’yı oyundan alarak kaleyi Ersin Destanoğlu’na teslim etti. 45+3. dakikada Abdülkerim Bardakcı’nın uzaktan şutunda kaleci Ersin Destanoğlu, meşin yuvarlağı güçlükle kontrol etti. İlk yarı 1-0 Galatasaray’ın üstünlüğüyle bitti.

Bitmeyen tango…Bitmeyen tango…

Penaltı VAR’dan döndü

Karşılaşmanın 61. dakikasında Beşiktaş oyunu kurmak için geriden hazırlanırken Lucas Torreira, araya girerek topu kazanmak istedi. Torreira, Amir’in müdahelesi sonrasında yer kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterirken VAR’dan gelen uyarı sonrası karar iptal edildi.

Oyuna ikinci yarıda giren Alex Oxlade-Chamberlain Beşiktaş’a beraberliği getirdi

Beşiktaş 10 kişiyle beraberliği buldu

Beşiktaş, 69’da beraberlik golünü buldu. Rosier, sağ taraftan kazandığı topta Angelino’yu geçtikten sonra ceza alanı çizgisine indi ve topu içeriye çevirdi. Geriden gelen Alex Oxlade-Chamberlain, Muslera’nın sağ tarafına yolladığı topta ağları bularak skoru 1-1’e getirdi.

Tartışma düelloya döndü: Fenerbahçe'den sonra Galatasaray da TFF'ye başvuracakTartışma düelloya döndü: Fenerbahçe’den sonra Galatasaray da TFF’ye başvuracak

Bu sefe penaltı VAR’dan dönmedi, Icardi hata yapmadı

Galatasaray, ceza alanı dışından serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Mertens, ön direğe orta açtı. Ortada topa Torreira ile Amir yükselirken top Amir’in eline geldi. Hakem bu sefer penaltı noktasını gösterdi. Penaltı da topun başına geçen Mauro Icardi, kaleci Ersin’in sol tarafına gönderdiği topta ağları bularak kendisinin ve takımının ikinci golünü attı. Galatasaray, 2-1 öne geçti. Karşılaşma bu skorla bitti.

Takım arkadaşları Icardi’yi böyle kutladı.

Derbilerin golcüsü Icardi, Hagi’yi geçti

Arjantinli, böylece Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’a karşı oynadığı yedinci maçta 10. golünü attı. Sekiz   kez fileleri havalandıran Gheorghe Hagi’yi geçen Icardi, Süper Lig tarihinde Galatasaray formasıyla en fazla derbi golü atan yabancı oyuncu oldu.  Arjantinli futbolcu, 5 kez Beşiktaş, 3 kez Trabzonspor ve 2 kez de Fenerbahçe ağlarını havalandırdı. Beşiktaş karşısında takımının gollerini atan Icardi, bu sezon forma giydiği 15 resmi karşılaşmada 14 kez ağları havalandırdı. Mauro Icardi, Süper Lig maçlarında 10, UEFA Şampiyonlar Ligi müsabakalarında ise 4 kez topu filelere gönderdi.

Galatasaray’ın serisi sürüyor

Cim Bom, Beşiktaş galibiyetiyle ilk hafta Kayserispor deplasmanında aldığı beraberlikten sonra çıktığı sekizinci maçı da kazanmayı başardı. Sarı kırmızılılar puanını 25 yaptı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Beşiktaş ise 16 puanda kaldı. Galatasaray, Süper Lig’de sahasında çıktığı son 21 maçta mağlup olmadı. Ligde taraftarı önündeki son yenilgisini geçen sezon iç sahada çıktığı ilk karşılaşma olan Giresunspor maçında yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 21 maçı kaybetmedi. Cim bom, söz konusu süreçte Seyrantepe’de çıktığı lig karşılaşmalarında 19 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Galatasaray, son 23 resmi maçında mağlubiyet yüzü görmedi. Okan Buruk’un ekibi son yenilgisini geçen sezonun 32. haftasındaki derbide Beşiktaş karşısında yaşamıştı.

Karşılaşmayı 50 bin 429 biletli taraftar takip etti. Galatasaraylı futbolcular galibiyeti seyircileriyle kutladı.

Galibiyet üçlüsü Icardi’den

Galatasaraylı futbolcular maç sonunda tribünlere giderek, galibiyet sevincini taraftarlarıyla paylaştı. Galibiyet üçlüsünü Mauro Icardi çektirdi.

Okan Buruk, 4. derbi galibiyetini aldı

Bu maçla birlikte Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sarı-kırmızılıların başında 5. derbisini oynadı ve 4. galibiyetini elde etti. Buruk, iki Fenerbahçe müsabakasını da kazanırken, Beşiktaş ile oynadığı 3 maçtan 2’sinden mutlu çıkmayı başardı. Opta verilerine göre; Okan Buruk, Fatih Terim’in ardından Süper Lig’de Galatasaray’ın başında iç sahada üst üste beş derbi galibiyeti alan ikinci Türk teknik direktör oldu.

Okan Buruk, bitiricilikte sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Okan Buruk: İki şut pozisyonu verdik, biri gol oldu

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maçtan sonra yaptığı açıklamada “Çok mutlu olmanız gerekir ama bizim de aklımızda 30 dakikalık muhteşem bir oyun ama 11’e 10’dan sonra oyuncuların da kafasında 3 gün sonra bir maç var nasıl olsa kazanırız gördük. Baskıyı zaman zaman kaybettik. Net pozisyon vermedik. 2 şut pozisyonu verdik biri gol oldu. Adam paylaşımında sorun yaşadık. Takiplerde zorlandık. Orta saha baskısının yüksek olması gerekiyordu. Bitiriciliğimiz yine yeterli değildi. En büyük sıkıntımız. Son pasları iyi yapamadık. Burada daha iyi olmalıyız. Bugün genel anlamda bunu yine söyleyebilirim. 30’a yakın şut olmuş ama bunların kaç tanesi bizim istediğimiz kalitede oldu. ekorların üzerinde durmuyoruz. Maç kazandıkça bunlar ortaya çıkıyor. Güçlü bir lig. Beşiktaş’ın kalitesini gördük. Burak hoca çok iyi şekilde cevap verdi. Biz de daha iyisini yapabiliriz. milli takım sonrası zordur. Yeni toparlanıyoruz. Biz bu süreci kazanarak devam ettik. Çok mutluyum” dedi.

 

Icardi’nin durumu MR’dan sonra belli olacak

Buruk, maçın yıldısı Mauro Icardi için “Maç bittikten sonra kenara geldi. Orada bir şey olmadığını söyledi. Topuğunda ağrı vardı. Bandajı çıkarınca daha çok ağrı oldu. MR çekilecek. Ondan sonra değerlendirilir. Şu an ağrısı var. MR’dan sonra göreceğiz” diye konuştu.

Burak Yılmaz Beşiktaş’ın başında çıktığı ikinci maçta ilk yenilgisini aldı.

Burak Yılmaz ilk derbisini kaybetti

Galatasaray’a deplasmanda 2-1 mağlup olan Beşiktaş, ligde 3. yenilgisini yaşadı. Teknik direktörlük kariyerinin ilk derbi maçına çeşitli başarılar elde ettiği Galatasaray karşısında çıkan Beşiktaş Teknik Sorumlusu Burak Yılmaz, ilk derbisinden mağlubiyetle ayrıldı. Maç içinde kenarda oldukça heyecanlı görüntü veren Yılmaz, 65. dakikada sarı kart gördü.

Burak Yılmaz: İçimize sindirmiyoruz

Beşiktaş’ta teknik sorumlu Burak Yılmaz, Galatasaray karşısında cesurca oynadıklarını belirterek “Taraftarımıza teşekkür ederiz. Buraya kadar geldiler ve maçtan sonra bizi bağırlarına bastılar. Oyunculara teşekkür ediyorum. 10 kişiydik ama ikinci yarıda oyunun hakimiydik. İlk 20 dakika çok istediğimiz gibi başladık. İkinci devre de oyunun hakimiydik. Mert’in kartıyla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Galatasaray deplasmanında nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadık. Oyunumuzun inşallah daha da üzerine koyacağız” dedi.

Siyah-beyazlı camiaya mesaj veren Burak Yılmaz konuşmasını şöyle bitirdi: “Çok üzgünüz, çok çok üzgünüz. Olabilecek her şey oldu! İçimize sindirmiyoruz, hazmetmiyoruz! Daha iyi olmak zorundayız. Bu maçtan sonra taraftarların bizi yanına çağırması, motive ediyor. Bundan sonra skoru alacağımızı düşünüyorum.”

Engin Baltacı’dan Halil Umut Meler’e: Operasyon hakemi

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Engin Baltacı, karşılaşma sonunda basın mensuplarının karşısına çıktı. Baltacı, “Hafta içinde Ali Şansalan operasyonu oldu, sonuca ulaştığını da herkes görüyor. Bu konuda makul ne söylesem Beşiktaş PFDK’lik olacak. Hakemle ilgili soru sorsanız, sahada hakem mi vardı diyeceğim. Bir operasyon hakeminin sahada olduğunu gördük. Bütün hafta içinde Ali Şansalan’ın bu maçın hakemi olduğu ama Galatasaray tarafının açıklamalarıyla değiştirildiğini sizler yazıp söylediniz televizyonlarda” dedi. Beşiktaş yöneticisi sözlerine şöyle devam etti: “Pozisyon yorumlarına hiçbir zaman girmedim, şu an da gereği yok. Rakip takımın yöneticisinin açıklamasından sonra söylediğimizin dışında bir açıklama yapmadık. Biz de polemik yapabilirdik. Polemikle sonuç alınıyorsa biz de yapardık ama yapmayacağız. Beşiktaş Kulübü böyle bir şey yapmaz, o yüzden hepsinden büyüktür. O yüzden tek büyüktür Beşiktaş. Kamuoyunun, özgün, bağımsız, yansız düşünen insanların bunları çok iyi değerlendireceğini düşünüyorum. Ali Şansalan’ın adı neden tartışıldı? Biz maçtan önce böyle bir şey bilmiyorduk ki, derbiden önce neden gündeme getirildi. Lale Orta’nın verdiği iddia edilen kayıtlardan çok daha önceydi elimizde her türlü belge var denildiği konu. O belgelerin hiçbirini görmedik. Sonra Lale Orta, Fenerbahçe’ye kayıt göndermiş. Bizim dışımızda ama nedense Beşiktaş konu ediliyor. Çünkü Beşiktaş’ın hafta sonu maçı var.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.