Bodrum’da iki baraj kurudu: Saka muhtar mahalleye tankerle su taşıyor

Mumcular ve Geyik barajları kuruduktan sonra Bodrum'da başlayan su sıkıntısı krize dönüştü. Bir mahalle muhtarı ise çözümü 10 gündür susuz olan evlere tankerle su taşımakta buldu.

Çevre 22 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Muğla’nın Bodrum ilçesi dünyanın en ünlü turizm merkezlerinden ve her yaz çok sayıda turist ağırlıyor. Ancak kenti besleyen su kaynaklarında kriz var, çünkü Mumcular ve Geyik barajları kurudu ve kapatıldı. Bu nedenle zaman zaman su kesintileri yaşayan kentin Çırkan Mahallesi’nde ise durum daha zor. Mahallede 10 güne varan su kesintileri yaşanıyor. Çırkan Mahalle Muhtarı Coşkun Ünlü ise çözümü susuz evlere su taşımakta buldu. Kendi tankeriyle su kesintilerinin yaşandığı evlere su götüren muhtarın tankerine ihtiyaç duyan vatandaşlar damacana, pet şişe, bidonla evlerindeki depolara su taşıyor. Yaşanan su krizi nedeniyle mağdur olduklarını belirten vatandaşlar yetkililerden bir an önce su sorununa çözüm bulunmasını beklediklerini söylüyor.

Mahalleli boş bidonları tankerle getirilen su sayesinde dolduruyor.

İki yıldır sesini duyurmaya çalıştığını söyleyen Muhtar Ünlü “Bu barajların kuruyacağı belliydi. Belediye ekipleri ‘Ara ara su veriyoruz diyor’ ama tazyik yok. Bu nedenle evlerdeki depolar doldurulamıyor. Vatandaş 3-5 saatlik suyla hangi ihtiyacını karşılayacak. Hangi devirde yaşıyoruz. Depolar dolmadan bu insanlar nasıl ihtiyacını giderecek. Bu sadece bizi değil turizmi, esnafı da etkiliyor. Sağlıkla ilgili sıkıntılar da başladı” diyor.

Çırkan Mahalle Muhtarı Coşkun Ünlü, susuzluğa çözüm bulmaya çalışıyor.

Mahallede yaşayan Victoria Atiktaş’ın söylediğine göre evinde dokuz gündür su yok, ne temizlik ne de yemek yapabiliyor. Çok zor durumda olduklarını söyleyen kadın yetkilileri arasa da sonuç çıkmadığını söylüyor ve “İyi ki muhtar var, o yardımcı oldu, bir tanker getirdi. En azından birkaç gün rahat ederiz. Onun dışında gelip ilgilenen, derdimizi soran olmadı. En azından haftada bir su versinler depomuzu rahatça dolduralım ona da razıyız” diyerek muhtara teşekkür ediyor.

İstanbul barajları alarm veriyor: Son dokuz yılın tablosu felaketİstanbul barajları alarm veriyor: Son dokuz yılın tablosu felaket

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.