Fenerbahçe göz kamaştırıyor… Rekor kırıldı

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahce Hatayspor'u 4-2 yenerek dokuzda dokuz yaptı. Süper Lig'in en iyi başlangıcına imza atan sarı lacivertliler galibiyet serisini 17'ye çıkardı.

Spor 23 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe doludizgin gitti 9'da 9 yaptı.

Süper Lig’de 2023-24 sezonuna 8’de 8 yaparak başlayan Fenerbahçe, ikinci milli araya lider girdi. Sarı Kanaryaların milli ara dönüşü hedefi, kendilerine ait lig tarihinin en iyi başlangıcını yapma rekorunu geliştirmekti. Daha önce 2009-10 sezonuna 8’de 8’le başlayan ve rekor kıran sarı-lacivertliler bu dereceyi geride bırakmak için ligin yenilgisiz üç takımından biri Hatayspor’u ağırladı. Bu karşılaşma aynı zamanda Volkan Demirel’in efsanesi olduğu Fenerbahçe’ye konuk olma maçıydı.

Karşılaşma son haftalarda Kadıköy’de alışık olduğumuz şekilde başladı. Fenerbahçe baskısıyla rakibini bunalttı ve 7. dakikada Dusan Tadic’in ortası Sebastian Szymanski’nin golüyle skor 1-0 oldu. Kadıköy sakinleri ikinci gol için fazla beklemedi. İrfan Can Kahveci’nin pasında topla buluşan Szymanski ortaladı. Savunmadan dönen top Osayi Samuel’in önüne düştü ve Nijeryalı sol ayağıyla şutunu çekip farkı 2’ye çıkardı.

Fenerbahçe bunaltıcı baskını sürdürdü. Hatay kendi sahasından çıkış yapamıyor ve pozisyona giremiyordu. 39. dakikada bunaltıcı baskı bir kez daha sonuç verdi ve topu kapan Fred, Edin Dzeko’yu gördü. Dzeko sol ayağıyla düzgün bir vuruş yaptı, skor 3-0 oldu, devre böyle bitti. Hatayspor ilk 45 dakika boyunca rakip kaleye şut atamadı.

İkinci yarıya daha iyi başlayan Hatay’dı. Konuk takım daha fazla rakip yarı alanda topla oynuyor ve rakip ceza alanı çevresinde etkili olmaya çalışıyordu. 55. dakikada Faouzi Ghoulam’ın serbest vuruştan şık golüyle fark 2’ye düştü. Ancak Fenerbahçe bu golün ardından yeniden kontrolü ele geçirdi. 64. dakikada rakip yarı alan baskısının ardından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen İrfan Can Kahveci topu ağlara gönderen isim oldu.

90+4. dakikada Samet Akaydin’in hatası sonrası önde topu kazanan Rayane Aabid kaleyi gördü ve yaptığı vuruşla Dominik Livakovic’i mağlup etmeyi başardı. Bu gol aynı zamanda maçın sonucunu belirledi. Fenerbahçe, Hatayspor’u 4-2 yendi ve bu sezon resmi maçlarda 17’de 17 yapıp Süper Lig’de ilk 9 maçını kazanarak ligin en iyi başlangıcı rekorunu kırdı.

Aldığı galibiyetle yeniden liderliğe yükselen Fenerbahçe’de İsmail Kartal maç sonu değerlendirmesinde “İlk devre her şey planladığımız gibiydi. Rakip 5-3-2 gibi başladı. Farklı bir başlangıç yapıp 2-0 yaptık ve rakip 4’lüye döndü. İlk yarı güzel geçti, 3-0! İkinci yarıda oyuncularımızla yaptığımız toplantıda aynı işi yapmaya karar verdik. Atabiliyorsak 4-5-6 ama rehavete kapılmamak gerektiğini söyledik. Herhalde skorun verdiği rahatlıkla ikinci yarı 1-2 bireysel hatadan yediğimiz golle 4-2 kazandık. Kendi evimizde kazandığımız için mutluyum. Hatayspor’a ve Volkan kardeşime başarılar diliyorum” dedi.

Volkan Demirel ve İsmail Kartal bir arada.

‘Süper Kupa’nın tarihini yabancılar olumlu karşılayabilir’

İkinci yarıdan ders çıkarmaları gerektiğini belirten Kartal, Hatayspor’un ilk golünden sonra kaval kemiğinden sakatlanan ancak maça devam eden Dominik Livakovic hakkında bilgi verdi. Fenerbahçe Teknik direktörü, “Livakovic için doktorla konuşamadım. Ufak tefek bir şey olabilir. En kısa sürede sağlık ekibimiz giderebilir” diye konuştu. Kartal, Süper Kupa maçının 30 Aralık’ta oynanacak olmasıyla ilgili  24’ünde son maçı oynadıktan sonra yabancıların tatili, yılbaşı var. O tarihte maçın olması yabancılar için çok böyle olumlu karşılanmayabilir. Federasyonun aldığı karar bu, bunu değiştirecek halimiz yok. Biz oynarız, sorun değil bizim için” dedi.

Bright Osayi Samuel’e özel olarak değinen Kartal şöyle konuştu: “Osayi’ye gece yarılarına kadar uykusuz kalıp Play-Station oynamasını yasakladım. Dün akşam uzun bir toplantı yaptık kendisiyle… Bana söz verdi. ‘Oynamayacağım hocam’ dedi.

Osayi, iyi oyununu golle süsledi.

Selahattin Baki’den Erden Timur’a yanıt: Yalancı ve sahtekarca…

Karşılaşmanın ardından mikrofon karşısına geçen Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki ise Erden Timur’un A Spor’a yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Baki “Yine futbolun dışına çıkıyoruz ama bazı yalancı ve sahtekarca açıklamalar yapıldı. Bir kere daha! Artık bu şahsın söylediklerini kamuoyunun ciddi anlamda sorgulaması gerekiyor” dedi.

Baki. sözlerine şöyle devam etti:  “Teraziden kaçan hırsızdır dedi. Bizim için son derece trajikomik ve ironik. Biz zaten yönetime geldiğimizden beri kendilerini, bizim kendi penceremizden gördüğümüz TFF, MHK, Türk futbolu ile ilgili problemler, 1959 öncesi Fenerbahçe’nin yenilen hakları, hak arayışımız ve hak yürüyüşümüz ile ilgili zaten 4 kere teraziye çağırdık. Hatta dedik ki ‘İstiyorsanız GSTV’ye çıkalım, başkanlar çıksın, başkanınız çıkamıyorsa başkan vekiliniz çıksın ya da her kimi istiyorsanız o çıksın. Ama çıksın biri’ dedik. Dolayısıyla doğru. Teraziden kaçan hırsızdır. 4 defa davet ettik ama karşımıza çıkamadılar.

“Akıl tutulması yaşıyorlar”

Erden Timur’un, Lale Orta’nın VAR odasına girerek Ali Koç’a maç görüntüsü servis ettiği iddiasına karşı Fenerbahçe yöheticisi, “Lale Orta olayı vahim iddia. Lale Orta’ın Başkanımız Ali Koç’a VAR görüntüsü gönderdiğini iddia etti. Hem Sayın Lale Orta hem Başkanımız Ali Koç 5 dakika içinde şiddetle reddetti. TFF’ye de olayın araştırılmasıyla ilgili başvuruda bulunduk. Başkanımız, hukuki hak arayışını hafta içi yapacak. Bir yalan da burada var. ciddi araştırılması gerekiyor. TFF, Türk futbolunun madem ki amiri, amirali ya aydınlatıcı olacaklar ya da bu oyunun bir parçası olacaklar” dedi. Baki sözlerini şöyle sürdürdü: “Temsilciler üyesi bir beyefendinin Koç Holding çalışanı olduğunu söyledi. Basit bir araştırmayla kendisinin 3 senedir emekli olduğunu görebilir, Koç Holding ile hiçbir alakası yok. Madem Koç Holding bu kadar rahatsızlık vesilesi bu camiada, kendi yönetim kurullarında şu anda mevcut Koç Holding çalışanı olan bir hanımefendi var. Hanımefendinin CV’sini ‘Koç Holding’ten ‘bir holding’e çevirmişler. Yani hanımefendi CV’sini değiştirecek kadar akıl tutulması yaşıyorlar.”

Tartışma düelloya döndü: Fenerbahçe'den sonra Galatasaray da TFF'ye başvuracakTartışma düelloya döndü: Fenerbahçe’den sonra Galatasaray da TFF’ye başvuracak

‘Büyükekşi Galatasaray taraftarı’

Fenerbahçe yöneticisi, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin Galatasaray üyesi olmasına dikkat çekerek  “Bazı algıları var. Zamanında yok PFDK Fenerbahçe taraftarı, Fenerbahçe formasıyla karar veriyormuş falan. Yahu arkadaşlar! Hiç konuşmadığımız bir durum var. TFF Başkanı Sayın Büyükekşi, Galatasaray taraftarı. Onu da bırakın resmi kulüp üyesi. Hiç konuşan yok. Artık kamuoyunun bu yalanlara, bu sahtekarlıklara tenezzül etmemesi gerekiyor” dedi.

‘Erden Timur’da Alzheimer başlangıcı olabilir’

Selahattin Baki, Erden Timur’un transfer süreçleriyle alakalı söylediklerine de cevap vererek şunları söyledi: “Transfer konularında geçenlerde kendisi beni aradı, Fred transferinden sonra. Açıklamayacaktım ama açıklama ihtiyacı hissediyorum. Bu önemlidir çünkü. Fred’den sonra ben bir açıklama yaptım. İki ayrı kişi hem Manchester United Kulübü’nü hem Fred’i arayarak işi bozmaya çalıştı demiştim. Bununla ilgili sanki hiç haberi yokmuş gibi bana telefon açıp ‘Ne olur bu isimleri ver bana’ dedi. İsimleri verdim, ‘Tanıyor musun’ dedim, ‘Tanıyorum’ dedi. ‘Ben böyle bir talimat vermedim’ dedi. Futbol transferinde bunların normal olduğunu söyledi, ‘Ben 11 yıldır transfer yapıyorum, bu kadar inisiyatifi kimse alamaz’ cevabını verdim. Yaşanan şeyleri, yaşanmamış gibi; yaşanmamış şeyleri de yaşanmış gibi anlatıyor. Çok üzülüyorum. Alzheimer başlangıcı olabilir. Çok ciddi söylüyorum. Acil şifalar diliyorum.”

Fenerbahçe'den TFF'ye mektup: Erden Timur'un iddiasına soruşturma açılsınFenerbahçe’den TFF’ye mektup: Erden Timur’un iddiasına soruşturma açılsın

Baki “Hepiniz şahitsiniz. Fenerbahçe yöneticileri ve Fenerbahçe başkanının, bazı gazetecilerle girift ilişkiler içerisinde olduğu, ısmarlama haberler yaptıracak kadar bizi aşağılayacak iddialar attı ortaya. Daha çok yeni, bir TV kanalında program sunucusu ‘Fenerbahçeli hiçbir yönetici beni aramadı ama sayın Erden Timur beni defalarca aradı, defalarca mesaj attı’ diye demeci var. Gerçekten artık bu kadar yalan, bu kadar sahtekarca algılar Fenerbahçe aleyhine! Bizi öfkelendirecek noktaya geldi. Biz gerçekten alıştık artık ama kamuoyunda bu trene binenleri uyarmak istiyoruz. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar” dedi.

Volkan Demirel: Benim hatam

Maç sonrası özeleştiri yapan Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel şunları söyledi: “Fenerbahçe’nin içerideki maçlarda 1. alan baskısıyla topu kazanınca stoper bek arasına koşular atıp gol buluyorlar. Biz de buna karşı 5’li savunma yaptık. Seviye farkı çok fazla. Bu benim tercih hakkım. Sahaya uymadı. Bazen planlar tutmaz kötü hoca olursunuz, tutar iyi olursunuz. Sonra normal sisteme döndük. İlk yarıda da değişiklikler yapabilirdim ama oyuncularımı almak istemedim. Dadashov’un ikinci yarı başında pozisyonu var. İkinci yarı oyundan memnunum. 8 haftadır iyi giden bir sistem vardı, niye değiştirdin denebilir ama tamamen benim hatam. Futbolcular da insan, robot değil, hata yapabilirler. En büyük hata benim. Futbolcularıma da söyledim, haftaya tekrar maçımız var, bugünü unutun. Bıraktığımız yerden devam edeceğiz. Bugün bir sistem hatası oldu.”

Volkan Demirel eski evinde 4-2 yenildi.

Şampiyonluk yarışı hakkında konuşan Demirel “Hem Fenerbahçe hem Galatasaray ligin üstünde takımlar. Lig sonuna kadar mücadele edecekler. Hak eden kazansın. Makas çok açık. Galatasaray deplasmanına gidince de bunu çok iyi anlıyorsunuz. Şampiyon kim olur bilemem. Ben Hatay için elimden gelenin en iyisiyle mücadele etmeye devam edeceğim” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.