Müzisyenler tek ses: Yaşasın Cumhuriyet

Müzisyenler Cumhuriyetin 100. yılına kendilerinden bir iz bırakıyor. İlk olarak 23 Nisan'da Fazıl Say'ın yayınladığı '100. Yıl Marşı' ile başlayan süreçte aralarında Tarkan, Kenan Doğulu, Erol Evgin, Norm Ender, Turan Manafzade ve Ege gibi isimlerin yer aldığı çok sayıda müzisyen marş besteledi.

Kültür Sanat 28 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Cumhuriyetin 100 yılı için pek çok müzisyen marş, şarkı ve senfoni besteledi. Farklı müzik türlerinde başarılı işlere imza atan müzisyenler sanatçı yönlerini bu kez Cumhuriyet için gösterdi. Besteci ve piyanist Fazıl Say’ın 23 Nisan’da yayınladığı ‘100. Yıl Marşı ile başlayan marşlara aradan geçen süre boyunca yenileri katıldı. Biz de 10Haber olarak yayınlanan tüm bu marşlardan hazırladığımız Spotify listesinde yer verdik. Şarkılara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Marşlar Cumhuriyet için söyleniyor

Cumhuriyetin 100. yılı için özellikle son bir aydır çok sayıda marş müzikseverlerle buluştu. Bunlardan biri de Tarkan’ın ‘Sen Rahat Uyu’ adlı marşı. Bir süre önce başarıdan başarıya koşan Filenin Sultanları için de bir beste yayınlayan megastar, geçen hafta 100. yıl temalı şarkısını da dinleyicilerle buluşturdu. Tarkan’ın yanı sıra 100. yıl için beste yapan bir diğer isim de Kenan Doğulu oldu.

‘İkinci Yüzyıl’ adını taşıyan marşıyla Kenan Doğulu Cumhuriyetin 100. yılını selamladı. Rapçi Norm Ender, ‘Parla’ adlı marşıyla beste yapan müzisyenler arasında yerini aldı. Kıraç, ‘100. Yıl Marşı’, Erol Evgin ‘100 Yılda 100 Akıyla’ adlı marşlarını dinleyicinin beğenisine sunarken Paul Dwyer oğlu Eren Joseph Dwyer ile birlikte seslendirdiği ‘100. Yıl Marşı’nı besteledi.

Marş besteleyen müzisyenler arasında yer alan bir diğer isim ise Soner Arıca. ‘Cumhuriyet Marşı’ adını verdiği eserini yayınlayan Arıca’nın yanı sıra Azerbaycanlı müzisyen Turan Manafzade de ‘Türkiye 100’ adlı bestesini müzikseverlerle buluşturdu. 100. yıl coşkusunu bestesine yansıtan bir diğer müzisyen Ege oldu. ‘Cumhuriyet Sonsuza Dek’ adlı marşını yayınlayan Ege, eserini dinleyicilerin beğenisine sundu.

Marşların yanı sıra bu dönemde Fazıl Say’dan Cumhuriyet için bir de senfonik eser geldi. Müzisyenin altıncı senfonisi de olma özelliği taşıyan ‘100 Yaşında Bir Çocuk’un prömiyeri iki hafta önce İstanbul’da gerçekleştirildi.

Konser Kurdu Cumhuriyet'in izinde: 29 Ekim konserleriKonser Kurdu Cumhuriyet’in izinde: 29 Ekim konserleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.