Özel’den Kılıçdaroğlu’na tepki: Saltanat mı bu, ‘genel başkanlığı devretmek’ nedir?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun "Partiyi bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim" sözüne genel başkan adayı Özgür Özel tepki gösterdi: Yönetim devirleri padişahlıklarda olur.

Siyaset 29 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel partisinin 38’inci Olağan Büyük Kurultayı öncesinde CHP Aydın İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Özel’i CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül, CHP İl Başkanı Hikmet Saatçi, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili karşıladı.

Partililerin binaya sığmaması üzerine sokakta kurulan kürsüde konuşan Özel “Geçtiğimiz günlerde KYK Yurdunda elim bir kaza bir ihmal sonucu bir evladımızın hayatına mal olan o kaza acısı tüm Türkiye’ye, ailesinin yüreğine ve Aydın’a düştü. Dün cenazesine katılarak ailesine taziyelerimi iletim. Aydın’daki arkadaşlarına da buradan taziyelerimi iletiyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu halefi için konuştu: Var biri, ama görünür hale gelmesi lazımKılıçdaroğlu halefi için konuştu: Var biri, ama görünür hale gelmesi lazım

Özel partisini Cumhuriyet’in 100.yılına layık şekilde güçlendirmek için yola çıktıklarını anlattı ve güncel tartışmalara da değindi.

‘CHP delegesine hakaret’

“Genel Başkanımızın kullandığı bazı ifadelerde örgütümüzü derinden sarstı” diyen Özgür Özel şunları söyledi:

“Genel başkanımız diyor ki, ‘Partiyi önümüzdeki süreçte şimdi tanınmayan sosyal demokrasiyi bilen birine devredeceğim.’ Yönetim devirleri saltanatlarda olur. Krallıklarda olur. Padişahlıklarda olur. Demokrasilerde olur. Biz 1 Kasım 1922’de devretmeli yönetimi kaldırmış parti olarak 5 Kasım’da tören yapacak delegelerimizin iradesine saygılıyız. ‘Partiyi şuna devredeceğim’ demek delegelere siz yetkili değilsiniz demektir. ‘Partiyi şuna devredeceğim’ demek kurultay yalan yere toplanıyor demektir. ‘Partiyi kime istersem ona bırakırım’ demek CHP delegesine sizin benim gözümde kıymetiniz yok demektir. Bunu reddediyorum. Gencecik evlatlarınızın gözünün içine bakın, onlara ‘Kurultayda ne yapayım’ diye sorun. Şu ana kadar delegelerimizden çok büyük bir destek ve görünenin çok daha üzerinde bir umut dalgasını yakalamış durumdayız. Beni buraya gelirken çok iyi karşıladınız. Böyle kalabalıklara ulaşıyorsak bu şahsımıza olan sevgiden ziyade değişime olan inanç ve kararlılıktandır.”

Kılıçdaroğlu’nun kastı henüz ‘görünmeyen’ biri

Aday gösterilmesi halinde gemiyi güvenli bir limana bırakmak üzere aday olacağını belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Partiyi bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim” demişti.

Sözcü’den İpek Özbey’e konuşan CHP lideri “Mevcut kişiler arasında böyle biri var mı” sorusuna ise “Böyle biri var ama görünür hale gelmesi lazım” karşılığını vermişti.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.