Eski NHL oyuncusu, maçta yaşadığı çarpışma sonucu öldü

Eski Amerika Ulusal Buz Hokeyi Ligi oyuncularından Adam Johnson, İngiltere’de bir maç sırasında yaşadığı çarpışma sonucu hayatını kaybetti.

Spor 30 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Johnson'ın ölümü kural değişikliğine yol açtı.

Buz hokeyi fiziksel açıdan dünyanın en zorlayıcı sporlarından biri. Öyle ki sık oyuncu değişikliklerinin olduğu sporda oyuncular fazlasıyla zorlanıyorlar ve sakatlıktan korunmak için ağır materyaller taşıyorlar. Ancak bu materyaller, İngiltere Challenge Cup’ta oynanan  Notthingham Pantehers – Sheffield Steelers karşılaşmasında eski NHL oyuncusu Adam Johnson’ı koruyamadı. Johnson, maçın ortasında rakibiyle yaşadığı çarpışma sonrası öldü.

29 yaşındaki ismin yerde kaldığı anın ardından durumunun ciddi olduğu anlaşıldı. Bu andan sonra salon boşaltıldı. Johnson kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Lig, 29 Ekim’de oynanacak maçların ertelendiğini, Notthingham’ın 31 Ekim’de Glasgow’a karşı oynayacağı maçın da ileri bir tarihe alındığını açıkladı. Johnson daha önce 2018-19 ve 2019-20 sezonlarında NHL ekiplerinden Pittsburgh Steelers’la 13 maça çıkmıştı.

2028 Olimpiyat Oyunları için 7 branşa yeşil ışık, boks beklemeye alındı2028 Olimpiyat Oyunları için 7 branşa yeşil ışık, boks beklemeye alındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.