Adam Johnson’ın ölümü buz hokeyinde kural değiştirtti

29 Ekim tarihinde Büyük Britanya'daki bir buz hokeyi maçı sırasında boynuna aldığı darbe sonucu hayatını kaybeden Adam Johnson'ın bu trajik ölümü sonrası ülkedeki tüm buz hokeyi faaliyetlerinde oyuncuların boyun koruyucu takması zorunlu hale geldi.

Spor 31 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Johnson'ın ölümü kural değişikliğine yol açtı.

İngiliz ekip Notthingham Panthers’ta forma giyen Adam Johnson geçtiğimiz günlerde oynanan Challenge Cup mücadelesinde bir çarpışma sonucu hayatını kaybetti. Sheffield Steelers’a karşı oynanan maçta yaşanan olayda Johnson’ın boynuna paten darbesi geldi, oyuncu bu sebeple hayatını kaybetti.

Olay üzerine İngiltere Buz Hokeyi Birliği EIHA, Elit Lig maçlarında tüm oyuncuların boyun koruyucusu ile maçlara çıkmalarını ikinci bir emre kadar zorunlu kıldı. Birlik, söz konusu kural için 12 ay boyunca sporcuların kontrol edileceğini belirtti.

Eski NHL oyuncusu, maçta yaşadığı çarpışma sonucu öldüEski NHL oyuncusu, maçta yaşadığı çarpışma sonucu öldü

“Spor yaparken bir oyuncunun hayatını kaybetmesi, kabul edilemez.” ifadesine yer verilen açıklamada, maç sırasında boynuna aldığı paten darbesi nedeniyle hayatını kaybeden Adam Johnson’ın boyun koruyucu takıp takmadığı yönünde bilgi yer almadı.

Daha önce 18 yaşını doldurmuş buz hokeycilerin çıktıkları maçlarda boyun koruyucu takma zorunlulukları bulunmuyordu. Milli takımlar seviyesindeyse koruyucu takmayan oyuncuların maça çıkmalarına izin verilmiyordu.

Bu arada Güney Yorkshire Emniyeti Johnson’ın ölümü sonrası soruşturma başlattı. Bunun rutin bir soruşturma olduğu belirtilirken maçın oynandığı alanda gereken incelemenin yapıldığı ve soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Olayın içinde olduğu görülen Matt Petgrave hakkında bilgi verilmedi. Amerikan Buz Hokeyi Ligi NHL’de ise Johnson’ın eski takımı Pittsburgh Penguins, dün gece oynadığı maç öncesi Johnson’ı andı. 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.