Parla: Marş Norm Ender’den, klip Türkiye’den

Rapçi Norm Ender Cumhuriyet'in 100. yılı için bestelediği Parla adlı marşa klip çekti. Klip yüzlerce kişinin telefonla marşı söylerken çektiği videolardan oluşuyor.

Popüler 1 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Cumhuriyetin 100. yılı için sanatçıların yazdığı marşlar arasında en büyük ilgiyi rapçi Norm Ender’in ‘Parla’ adlı marşı gördü. 26 Ekim’de Mevzular Açık Mikrofon programında yayınlandığından beri dillere dolanan marşın klibi de marşın ne kadar benimsendiğini gösterdi.

Norm Ender Parla’nın gördüğü ilgi üzerine 27 Ekim’de twitter hesabından yaptığı duyuruda, marşa çekeceği klibi herkesle birlikte oluşturmak istediğini söyledi: “Merhaba arkadaşlar, Parla’nın klibini hep beraber oluşturalım istiyoruz” diyen rapçi, çekimin nasıl yapılacağını da tarif etti: “Telefonu yatay çevirip marşı söyleyerek çektiğiniz videoyu [email protected] adresine ‘Norm Ender’in seslendirdiği Parla isimli marşın video klibinde görüntülerimin yer almasını onaylıyorum’ yazısıyla mail atmanız yeterli. O halde yürüyoruz arkadaşlar!” 

Aradan geçen dört günden sonra klip bugün yayınlandı.

Norm Ender sosyal medyasına yazdığı mesajda “İlk defa bir milli marşın doğuşuna tanıklık ediyoruz” dedi ve emeği geçenlere teşekkür etti. Yakında Parla’nın hikayesini tüm detaylarıyla anlatacakları bir de belgesel çekeceklerini yazan rapçi mesajını “Cumhuriyetimizin 100. yıl marşı Parla’nın klibini yayınlamaktan gurur duyuyorum. Bizi seviyorum” diye bitirdi.

Cumhuriyetin 100. Yılı'na bir de rap-marşCumhuriyetin 100. Yılı’na bir de rap-marş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.