Kılıçdaroğlu’nun korumaları ‘Vekil falan tanımam’ diyerek CHP’li vekillere saldırdı

CHP tarihinin en heyecanlı seçimlerinden biri haftasonu Ankara’da yapıldı. Kurultayda birden fazla arbede çıktı. Onlardan birinde, Kılıçdaroğlu’nun korumaları, CHP’li üç vekili, alandan çıkartmamak için darp etti.

Siyaset 5 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayında zaman zaman arbedeler ve fiziki müdahaleler de oldu. Bunlardan birinde, CHP’li milletvekilleri, Kemal Kılıçdaroğlu’nun korumaları ile itişti.

10Haber’in CHP’li kaynaklardan öğrendiğine göre Özgür Özel  kurultayda konuşmalar sürerken ekibini çalışma yapmak için ofisine çağırdı. 

Gelen mesajın ardından İstanbul milletvekilleri ve delegesi olan Turhan Taşkın Özer ve Suat Özçağdaş kurultay salonunun çıkış kapısına yöneldi. 

Fakat Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun korumaları iki vekilin çıkışına izin vermedi. 

Çıkan tartışma bir süre sonra arbedeye dönüştü, Genel Başkan korumaları “Vekil falan tanımam” diyerek iki vekile fiziksel müdahalede bulundu. 

10Haber’e konuşan CHP İstanbul milletvekili Turhan Taşkın Özer olayı doğrularken “Vekil olduğumu söylememize rağmen açmadılar. Bana ve diğer vekil arkadaşlara dirsekleriyle müdahale ettiler. Sırtına vurdukları vekiller de oldu” dedi. 

Arbedenin büyümesinin ardından Divan Başkanlığı görevinde olan İBB Başkanı İmamoğlu’nun korumaları olaya müdahale etti. Korumalar sakinleştikten sonra vekiller çalışma ofisine gidebildi. 

CHP kurultayında ikinci gün: Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu belirlenecekCHP kurultayında ikinci gün: Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu belirlenecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.