Uçakta yine asılsız bomba ihbarı: Canları sigara çekmiş çünkü

Yıllardır uçaklara muhtelif sebeplerle asılsız bomba ihbarları yapılıyor ve sonucunda ihbarı yapanlara hapis cezaları veriliyor ama ihbarlar bitmiyor. Bu kez İstanbul’da uçağın kalkışı gecikince iki arkadaş sigara içmek için bomba muhabbeti yaptı ve uçak boşaltıldı. İki arkadaş gözaltına alındı.

Gündem 7 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Türk Hava Yolları’nın 3 Kasım 2016 tarihinde İstanbul-Diyarbakır seferini yapacak olan yolcu uçağına kalkış öncesi bomba ihbarı yapılmıştı. İhbarı yapanın uçağa geç kalan bir yolcu olduğu anlaşılmış ve yolcuya dava açılmıştı. Asılsız ihbarı yapan kişi yargılandı, 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı. Buna benzer başka asılsız ihbar vakaları da oldu, ihbarı yapanların hemen hepsi yargılandı, hapis cezası aldı ama muhtelif sebeplerle asılsız bomba ihbarı yapıp uçağı yolundan etme vakalarının arkası kesilmiyor: Hostese “Çantamda bomba var” diye şaka yapan albay, çocuğu hastalanınca uçağa yetişmek için bomba ihbarı yapan baba, hostes sevgilisinden ayrılıp asılsız ihbar yapan aşık…

Böyle bir asılsız ihbarı bu kez de canı sigara çeken iki arkadaş yaptı.

THY'nin iki Almanya uçağına asılsız bomba ihbarıTHY’nin iki Almanya uçağına asılsız bomba ihbarı

İddiaya göre, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Anadolujet’in saat 07.35’te Batman’a gidecek TK-7370 sefer sayılı uçağı uzun süre kalkmayınca iki yolcu aralarında “Bomba var” muhabbeti yapıp sigara molasına çıkmak istedi.

Konuşmayı duyan yolculardan biri durumu görevlilere bildirip ihbarda bulundu. İhbar üzerine uçağın kalkışı durduruldu, yolcular indirilerek bomba araması yapıldı.

İhbar asılsız çıkınca iki kişi gözaltına alındı ama Batman’a gidecek uçak son kontroller yapıldıktan sonra ancak saat 16.30’da kalkış yaptı. Mevcut sefer gecikince Batman’dan saat 09.35’teki aynı uçakla İstanbul’a gidecek olan yolcular da mağdur oldu. Batman yolcuları İstanbul’a bu gelen uçakla gidebildi.

Dalaman’dan kalkan uçak, bomba ihbarı yüzünden savaş uçakları eşliğinde indirildiDalaman’dan kalkan uçak, bomba ihbarı yüzünden savaş uçakları eşliğinde indirildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.