İşte Mehmet Büyükekşi’nin yeni formülü: İki MHK

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin devrim olarak nitelediği Merkez Hakem Kurulu'ndaki yeni sistemin ayrıntıları belli oldu. Buna göre kulüpler 3 temsilci seçerek kararlara müdahil olacak. İşte ayrıntılar...

Spor 8 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Mehmet Büyükekşi, hakemlerle ilgili yeni bir düzenlemeye gidiyor.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Riva’da düzenlediği basın toplantısında Merkez Hakem Kurulu’nda ‘devrim niteliğinde köklü bir değişiklik yapacaklarını söyledi. Büyüekşi, “Kulüplerimizin de süreçlerin önemli bir parçası olduğu MHK’da yeni bir yapılanma sürecini başlatıyoruz. Bu yapıda futbolun en önemli paydaşı olan kulüplerimiz ile işbirliği içinde olarak, kulüplerin karar verme mekanizmalarına dahil olmalarını istiyoruz. Bu yeni yapılanma başta hakem atamaları olmak üzere, klasman kararları ve hakem performansları ile ilgili konulardaki tartışmaları da sonlandıracaktır” dedi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Büyükekşi’nin yeni formül şöyle: Yeni MHK düzeninde TFF Yönetim Kurulu’nun seçtiği 3 kişi; Kulüpler Birliği Vakfı’nın belirlediği 3 kişi; uluslararası saygınlığı olan, dünya markası eski bir yabancı hakem yer alacak. Bu MHK, sadece profesyonel liglerdeki hakem atamalarından ve performanslarının değerlendirilmesinden sorumlu olacak.

Ayrıca bir de amatör ve kadın futbol ligleri ile hakem yetiştirmesinden sorumlu bir MHK olacak. Bu MHK’de yer alacak isimler bugün olduğu gibi TFF Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek.

Büyükekşi'den bir garip Almanya örneğiBüyükekşi’den bir garip Almanya örneği

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.