İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na ‘Ekremedit’ videolu yanıtı: Benim trollerim böyle

CHP 38. Kurultayı’nda Özgür Özel’e karşı yarışan Kemal Kılıçdaroğlu ‘çekilme’ tartışmasında ‘Ekremedit’ adlı Twitter hesabının talimatla çekildiğini işaret eden bir mesaj paylaştığını belirtti. Ekrem İmamoğlu ise Kılıçdaroğlu’nun sözlerine videoyla yanıt verdi.

Siyaset 9 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

CHP 38. Olağan Kongresi’nde genel başkanlık yarışında Özgür Özel’in gerisinde kalan Kemal Kılıçdaroğlu çekilme kararı verirken neden fikrini değiştirdiğini anlattı.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e konuşan Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilişkisi olduğunu öğrendiği “Ekremedit” adlı Twitter hesabından çekilmesiyle ilgili mesaj paylaşılmasına kızdığını söyledi.

“Evet, ikinci tura katılmama yönünde bir kararım oldu” diyen Kılıçdaroğlu şunları anlattı:

“Divan Başkanı olan Ekrem İmamoğlu ile bu konuyu bir odada görüştük. ‘Özgür Beyi de çağırın, ben elini de kaldırayım’ dedim. Fakat daha genel kurul salonuna gitmeden @ekremedit diye bir twitter hesabı var galiba. O hesapta farklı bir dille sanki bunu bir talimatla yapıyormuşum gibi tweet atıldı. Bu tweet hesabının Ekrem Beye yakın olduğu söylendi. Bu tweet çok ağırıma gitti. Yani kardeşim ben daha geliyorum konuşacağım, ağzımızdan çıkan şey anında sosyal medyada ve sanki bunu bir talimatla yerine getiriyormuşum gibi bir söylem. Bu beni çok rahatsız etti. Sonra gittim oraya tabi bunu diğer arkadaşlar da okumuşlar. Orada ‘Gitmeyin, adaylıktan vazgeçmeyin’ diye bağıranlar oldu.”

“Ekremedit” adlı Twitter hesabından paylaşılan mesaj.

Ekrem İmamoğlu ise Kılıçdaroğlu’na sosyal medya hesabından videolu yanıt verdi.

İmamoğlu’nun “Bu ne tatlı edit böyle” mesajıyla paylaştığı arşiv videosunda, “Benim böyle editimi yapanlar oluyor, sonra bana diyorlar ki trollerin var. Benim trolüm böyle ben trol anlamıyorum” sözleri yer aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.