MASAK raporundan inciler: Engin Polat’ın suç kariyeri çocukluktan başlamış

MASAK'ın ön raporunda Engin Polat'ın çocuk yaştayken tehdit ve basit yaralama suçundan davalık olduğu bilgisi yer aldı. Ayrıca Polat çiftinin tutuklanmadan önce komşularıyla yaşadığı kavgaya ait görüntüler de ortaya çıktı.

Gündem 12 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Sorgu sırasında ağlayan Dilan Polat, şirket hareketleriyle, eşi Engin Polat ile muhasebecilerin ilgilendiğini söyledi. Engin Polat suçlamaları kabul etmedi. Aylık gelirlerinin 150 ile 200 bin TL olduğunu söylediler.

Dilan- Engin Polat çiftinin tutuklanmasıyla sonuçlanan soruşturma dosyasına göre MASAK’ın 49 sayfaklık ön raporunun tamamı ortaya çıktı. Hürriyet’ten Abdülkadir Selvi’nin yazısına göre MASAK raporunda Dilan ve Engin Polat’ın aile yakınlarının isimleriyle de kurdukları şirketlerin para hareketleri, 46 ilde açtıkları güzellik merkezleri, kozmetik ürün satışları ve lüks araç alımları ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın kendi ve akrabaları üzerine de kurdurduğu şirketlerin hesabına gelen para miktarının 500 milyon TL olduğu tespit edildi.

MASAK raporu Dilan ve Engin Polat’ın kurduğu sistemi ayrıntılı şekilde ortaya koyuyor. Raporda şirketlerde toplanan yaklaşık 250 milyon TL’nin Polat ailesinin üyeleri tarafından nakit olarak çekildiği belirtilerek şöyle denildi: “Elde edilen hasılatın nakit olarak çekilip kurum hesaplarından uzaklaştırıldıktan sonra kendi şahsi hesapları ile özellikle Milda Gayrimenkul unvanlı bağlı kurum hesaplarına nakit olarak yatırılıp lüks araç ve gayrimenkul alınmasının, diğer hususlar ile birlikte değerlendirildiğinde Türk Ceza Kanunu’nun 282’nci maddesinde yer alan suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçuna matuf fiiller olabileceği.”

 

Kurdukları şirketlerin para giriş ve çıkışı yaptığı bu ağla raporda anlatıldı.

 

Engin Polat çocuk yaşta davalık olmuş

MASAK raporunda Engin ve Dilan Polat hakkında açılan davalar da yer aldı. Rapora göre Engin Polat hakkında bugüne kadar 5 dava açıldı. Bu davalardan İstanbul Anadolu 2. Çocuk Mahkemesinde görülen tehdit ve basit yaralama suçlarından açılan davalar hala açık olarak görünüyor.

Engin Polat hakkında açılan davalar.

Dilan Polat hakkında ise 6 soruşturma yürütüldüğü bu soruşturmaların hepsinin savcılık aşamasında kapatıldığı MASAK raporunda yer aldı. Bu soruşturmalardan üçünün tehdit suçundan oluştuğu belirtildi. Dilan Polat hakkında yürütülen ilk soruşturma 2014 yılına dayanıyor. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı verilen soruşturmada isnat edilen suçlama ise güveni kötüye kullanma.

Dilan Polat hakkında açılan soruşturmalar.

Seyhan Soylu’nun şikayetinden 1 hafta sonra rapor

Dilan ve Engin Polat çiftine yönelik soruşturmanın Seyhan Soylu’nun şikayetiyle başladığı iddia ediliyor. Seyhan Soylu’nun İstanbul Anadaolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu tarih ise 27 Eylül.  Seyhan Soylu’nun suç duyurusundan 7 gün sonra yani 4 Ekim’de de MASAK’ın Polat ailesinin şirketlerine ait ön raporu hazırlandı.

Çıktıkça çıkıyor: Komşuyla kavga görüntüleri

Öte yandan dün Dilan ve Engin Polat çiftinin güncel kavga görüntüleri de ortaya çıktı.

HalkTV’nin haberine göre; İstanbul Çekmeköy’de oturan Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklanmadan önce komşularıyla yaşadığı kavga güvenlik kamerasına yansıdı.

Kavganın Engin Polat’ın doğum günü için verilen ev partisine katılanların sokaktaki tüm park yerlerini işgal etmesi üzerine çıktığı iddia edildi.

Yine iddialara göre; taraflar arasında çıkan tartışmayı Engin Polat ayırmaya çalıştı fakat başarılı olamadı. Dilan Polat komşusuna tekme atmaya çalıştı.

İddia: İfade bile vermediler

İddiaya göre güvenlik kamerasının görmediği bir noktada Engin Polat komşusunu dövdü. Engin Polat daha sonra koşarak komşusunun evine girdi ve komşusuna tehdit ve küfürler etti. Komşusunun eşi ve çocuğu büyük korku yaşadı. Evinde Engin Polat’ı gören kadın KADES uygulamasından polis ekiplerini çağırdı. Kısa süre sonra Polat çiftinin evine polis ekipleri geldi. Fakat Dilan- Engin Polat çifti polis ekiplerini içeri almadı ve ifade vermedi. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Dilan Polat soruşturmasını raftan indiren ihbarDilan Polat soruşturmasını raftan indiren ihbar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.