Premier Lig’de teknoloji sahada! Tottenham kaybetti, Arsenal kazandı

Premier Lig'de ilk defa futbolculara vücut kameraları takıldı. Tottenham, Wolverhampton deplasmanında son dakikalarda yediği gollerle 2-1 kaybederken Arsenal kendi evinde hata yapmadı. Premier Lig'de günün sonuçları...

Spor 12 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Futbolculara yerleştirilen kameradan seyirciler maç önü hazırlığını izleme fırsatı buldu.

Premier Lig’de teknoloji günüydü. Vücut kamerası ilk kez Wolverhampton ve Tottenham maçında denendi. Wolves’tan Max Kilman ve Londra ekibinden Brennan Johnson ısınma sırasında vücut kameraları takan ilk Premier Lig oyuncuları oldu.

İlk olarak Almanya’da denenen sistemi bu yaz Aston Villa ve Newcastle takımları ABD turunda uygulamıştı. IFAB, bu teknolojinin resmi maçlarda kullanılmasına şimdilik izin vermiyor. TNT Sports, sadece karşılaşma öncesi vücut kameralarından yaşananları seyircilere aktardı. Seyirciler, oyuncuların pas antrenmanlarırı, takım arkadaşlarıyla konuşmalarını ve antrenörlerinden aldıkları talimatı canlı yayında duydu.

Özel bir yeleğe bağlı olan yapay zeka destekli kamera futbolculara yerleştirildi.

Vücut kamerası teknolojisinin arkasında bir start-up şirketi olan MindFly yer alıyor. Özel bir yeleğe bağlı olan yapay zeka destekli stabilizasyon kamerası yapan şirket, formanın göğüs hizasında küçük bir delik açarak oyunculardan görüntü alınmasını sağlayacak. MindFly, 2021’de piyasaya sürdüğü vücut kamerasından bugüne dek 1,3 milyon sterlinden fazla gelir elde etti.

Tottenham’ı eski Galatasaraylı yıktı

Maça gelince Wolves ve Tottenham, Molineux Stadyumu’nda karşılaştı. Tottenham, 3. dakikada Johnson ile öne geçti ve ilk yarıyı 1-0 öne kapattı. Ev sahibi takım 90+1’de Pablo Sarabia ile önce skoru dengeledi, 90+7’de eski Galatasaraylı Mario Lemina’nın golüyle öne geçti. Wolves puanını 15 yaparken Chelsea’nın ardından ikinci yenilgisini alan Tottenham 26 puanda kaldı.

Arsenal evinde hata yapmadı

Arsenal sahasında Burnley’i konuk etti. Ev sahibine galibiyeti getiren golleri 45+1’de Trossard 57’de Saliba ve 74’te Zinchenko attı. Burnley’in tek golü 54’te Brownhill’den geldi. 83’te Arsenal’den Vieira kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Topçular bu galibiyetle puanını 27 yaptı. Konuk takımsa dört puanda kaldı.

Manchester United üç puanı tek golle aldı

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki grubuda yer alan Manchester United, sahasında Luton Town’ı 1-0 mağlup etti. Old Trafford’daki karşılaşmada tek gol 59. dakikada Victor Lindelöf’ten geldi. Kırmızı şeytanlar bu sonuçla puanını 21’e yükseltti. Luton Town ise 6 puanda kaldı.

Bayern Münih son gaz devam ediyorBayern Münih son gaz devam ediyor

Premier Lig’de diğer sonuçlarsa şöyle…

Crystal Palace – Everton 2-3

Bournemouth – Newcastle United 2-0

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.