Bakan Yerlikaya olası bir göç akınına karşı net konuştu

Ağrı’daki Sınır Güvenlik Toplantısı’na katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İran sınır hattını inceleyip yapılacakları tek tek not aldıklarını söyledi ve ekledi: En ufak bir göç akınının gelmesini istemiyoruz.

Gündem 13 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya için dün yoğun bir ‘sınır güvenliği’ mesaisindeydi.

Türkiye- İran sınır hattında incelemelerde bulunmak ve Sınır Güvenlik Toplantısı’na katılmak üzere Ağrı’ya gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, helikopterle Doğubayazıt ilçesine geçti.

Gürbulak Sınır Kapısı’nda Sınır Güvenlik Toplantısı’na katılan Bakan Yerliyaka, toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, başta terörle mücadele olmak üzere düzensiz göç, kaçakçılık, organize suç yapıları ve diğer suç ve suç türleri ile de son derece kararlı bir şekilde mücadele ettiklerini söyledi.

‘Gerekli talimatları verdik’

Türkye’nin sınır güvenliğini artırmak için il il gezip toplantılar düzenlediklerini anlatan Yerlikaya,

“Gürbulak Sınır Kapısı ve Ağrı-İran sınır hattındaki fiziki sınır güvenlik sistemlerini yerinde görmek, sunmuş olduğumuz güvenlik hizmeti ne durumda görmek için buraya geldik. Bakanlık olarak yapmamız gerekenler nedir? Tek tek not aldık. Talimatlandırdık. Bir eylem planı içerisinde de inşallah bunları hayata geçireceğiz” dedi.

Özellikle İran sınırında kaçak geçişi sıfırlamak için büyük bir gayret gösterdiklerini söyleyen Yerlikaya,

“Biz Göç İdaresi Sınır Yönetimi Başkanlığı sınır yönetimi müdürlüğümüzle biz Savunma Bakanlığımızın bu duvarların hazırlanmasında onların bizden istediği fiziki güvenlik sistemleri ile ilgili tüm detayları yapma noktasında gayret gösteriyoruz. Biz bu duvarın karşı tarafından en ufak bir göç akınının gelmesini istemiyoruz” diye konuştu.

100 göçmeni evde saklamışlar: Organizatörler aranıyor100 göçmeni evde saklamışlar: Organizatörler aranıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.