Beşiktaş’ın Cumhuriyet’in 100. yılına özel Kartal Heykeli görücüye çıktı

Beşiktaş İskelesi'nde bir süredir yapımı süren bakım çalışmaları kapsamında yer alacak Kartal Heykeli'nin açılışı Başkan Ahmet Nur Çebi ve teknik direktör Rıza Çalımbay'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Başkan açılışta açıklamalarda bulundu.

Spor 14 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'ın Kartal heykeli açıldı.

Beşiktaş Spor Kulübü ve Beşiktaş ilçesinin özdeşleştiği Kartal, İskele’de yerini aldı. Beşiktaş’ın maçlarını oynadığı Tüpraş Stadyumu önünde ve ilçe merkezinde bulunan Çarşı’da yer alan Kartal heykellerine bir yenisi iskele tarafında eklendi. Bir süredir yenileme çalışmalarının yapıldığı, peyzajın düzenlendiği meydanın yeni halinde yerini alan Kartal Heykeli’nin açılışında Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi de hazır bulundu. Heykel, Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü Başkanı Bülent Çınar tarafından yapıldı. 

Çebi Cumhuriyet’in 100. Beşiktaş’ın 120. yılına özel yapılan heykelin görücüye çıktığı açılışta açıklamalarda bulunarak “Değerli Beşiktaşlılar, yağmurla bir gündeyiz, şarkılarımızda bile yağmurlu günde var biliyorsunuz. Beşiktaşımızın 120. yılını kutladığımız bu senede yönetimle birlikte aldığımız karar sonucunda bu meydanda yıllarca kaldığı sürece tüm Beşiktaşlıları selamlayacak, 4 metre yüksekliği, 6 metreye yakın da kanatları olan Kartal heykelini açıyoruz. Beşiktaş için hayırlı olsun diyorum.” dedi.

Çebi ayrıca “Her büyük, tarihi kurumun içerisinde onu temsil eden kelimeler, amblemler vardır. Kartal bizim amblemimiz. Kartalın hikayesini herkes iyi bilir. Yaşlandıkça tekrar yükselip, tekrar kendisini yenileyip, tekrar sıfırdan güçlü bir şekilde başlayabilen kartal söz konusu.” sözlerini söyledi.

‘Atom Karınca’nın ‘İkinci bahar’ı galibiyetle başladı…‘Atom Karınca’nın ‘İkinci bahar’ı galibiyetle başladı…

Beşiktaş Spor Kulübü’nden yapılan açıklamada “900 paslanmaz çelik boru parçasından oluşan; 3.6 metre yükseklik, 5.2 metre kanat açıklığına sahip Kartal Heykeli’nin açılış töreni Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin ve Yönetim Kurulu üyelerimizin katılımıyla yapıldı.” denildi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.