Dilan Polat gerçeğini bilip susanlar neden korkuyor?

Başlıktaki sorunun cevabı ilginç bir gecede gizli; Engin Polat’ın ekim ayında Bülent Ersoy’a da yakınlığıyla bilinen Fevzi Siverek’in evinde “Bizden ne istiyorsun abla?” diye sorduğu Sisi lakaplı Seyhan Soylu’nun o gece elde ettiklerinde…

15 Kasım 2023

‘Arkadaşlar, aranızda Sisi’yi gören oldu mu, veya dönüp dönmediğini bilen var mı’ sorusunu grubumuzdaki kızlardan biri ortaya attı.

Sorunun cevabı Engin-Dilan Polat meselesindeki birçok sorunun cevabının alınmasıyla ilgili olduğundan önemliydi, yani arkadaşlardan hiçbirinin Sisi’yi özlediği ve göreceği gelmişliği filan yoktu.

O günlerde bu konuyu yazmıştım, ama hatırlatmakta yarar var. Sisi ve Engin Polat ekim ayında bu görüşmeyi ayarlamaya aracılık ettiği söylenen, Bülent Ersoy’a da yakınlığıyla bilinen Fevzi Siverek’in evinde buluşup konuşmuşlardı.

Geceyi daha sonra Sisi “Fevzi bey’in malikanesinin bahçesindeki özel bölüme siyah giyimli onlarca adam içinden geçerek yemek masasına oturdum’ diye anlatmıştı.

Masada daha önce hakkında kara para akladığını söylediği Engin Polat’ı görünce Sisi’nin oldukça rahatsız olduğu da biliniyor.

Konular hakkında biraz konuşulduktan sonra Engin Polat’ın “Bizden ne istiyorsun abla” diye sorması üzerine konuşma o yöne doğru değişiyor ve toplantının sonunda Sisi’ye Paris’te bir ev, 10 milyon euro ve bir de Bentley marka araba verilmesi kararı alınıyor ve Sisi o toplantıdan sonra hemen ülkeyi terk ederek Paris’e gidiyor.

Paris’teki evinin orada yaşamakta olan Cem Uzan’ın evinin bulunduğu semtte olduğu da biliniyor.

Ben bunları arkadaşlara da hatırlattıktan sonra grubumuzda sohbetlere katılan bizden yaşça büyük ve hayli deneyimli abimiz “Bak senin bu anlattıkların bile Sisi’nin geri dönme kararını artık kendisinin veremeyeceğini göstermeli size” diye başladıktan sonra şunları anlattı:

’Çocuklar verilen arabayı ve lüks semtteki evi de göz önüne alırsanız burada neredeyse 20 milyon euro’luk bir servetten  bahsediliyor. Kimse kimseye bu parayı eğer ortada bir ölüm kalım meselesi yoksa, hayati bir meselenin çözümüne yol açmıyorsa vermez, veremez. Sisi neler biliyor, bu parayı neden ona vermek zorunda kaldılar. Sıkça sosyal medyadan mesajlar veren Seyhan Soylu’nun (Sisi) bunu açıklayabileceğini hiç sanmıyorum. Güzel kızımın biraz önce anlattığı o toplantıda bulunduğu söylenen kara kıyafetli onlarca adam ve bunların elindeki para miktarları  filan bana her an silahların konuşabileceği bir ortam olabileceğini söylüyor. Yani  Sisi kendini kesin güvenceye tam  almadan Türkiye’ye ne gelebilir ne de konuşur.O görüşmeye aracılık eden Fevzi bey de neler  biliyor bilmiyorum. O neden devreye girmeye zorunlu hissetmiş kendini. Bunlar yakında anlaşılırsa bu Polat çiftinin yol açtıkları çok daha ilginç olmaya başlayacak demektir.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.