Galler liderlik denkleminden çıktı, Hırvatistan avantajı kaptı

Euro 2024'te Galler, Ermenistan ile 1-1 berabere kaldı. Liderlik şansı kalmayan Galler turnuvaya katılma umudunu Türkiye maçına taşııdı. Letonya'ya karşı hata yapmayan Hırvatistan son haftaya avantajlı girecek.

Spor 18 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Galler 45+2'de taç atışından gol buldu.

Türkiye’nin lider durumda bulunduğu Euro 2024 D Grubu’nda Galler Ermenistan deplasmanına gitti. Zelarayan’ın 5. dakikadaki golüyle ev sahibi ekip 1-0 öne geçti. İlk 45+2’de Galler, kullandığı uzun taç atışından beraberlik golünü buldu. Gelen topa Tiknizyan’ın vurduğu ters kafa vuruşuyla takımlar soyunma odasına 1-1 berabere gitti. İkinci yarıda iki takımın çabası sonucu değiştirmeyince puanlar paylaşıldı.

Hırvatistan, Letonya deplasmanında hata yapmadı

9. hafta maçlarına Galler ile aynı puanda giren ancak ikili averajla geride olan Hırvatistan, Letonya’ya konuk oldu. Galler’in puan kaybetmesinin verdiği moralle maça Hırvatistan hızlı başladı. 7’de Lovro Majer ve 16’da Andre Kramaric konuk takımı 2-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci 45 dakikada iki takımın çabası sonu vermedi ve karşılaşma Hırvatistan’ın 2-0galibiyetiyle bitti.

Christoph Daum'dan Milli Takım'a ziyaretChristoph Daum’dan Milli Takım’a ziyaret

Türkiye gruptan nasıl lider çıkar?

Son maçlar öncesinde Türkiye 16 puanla grupta lider durumda bulunuyor. 11 puanı olan Galler deplasmanına gidecek ay yıldızlılar buradan puan ya da puanlar çıkarırsa diğer sonuçlara bakmadan Euro 2024’e grup lideri olarak gidecek. Gruptan çıkacak ikinci takım olmak için mücadele son haftaya taşındı. 13 puanlı Hırvatistan kendi sahasında Ermenistan’ı yenerse gruptan kesin olarak çıkacak. Grup liderliği içinse Türkiye’nin Galler deplasmanında yenilmesini bekleyecek. Hırvatistan’ın puan kaybı halinde Galler, Türkiye’yi yenerse gruptan çıkacak.

Montella: Ayakları yere basarak büyük düşünmek lazımMontella: Ayakları yere basarak büyük düşünmek lazım

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.