Halil Falyalı davası ertelendi

Kıbrıs'ta şoförüyle birlikte öldürülen Halil Falyalı davasının duruşması dün görüldü. Avukatlar mütalaaya katılmadıklarını belirtirken 'Örgüt yok' dedi.

Gündem 18 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş 8 Şubat 2022’de Kıbrıs’ta arabasındayken öldürülmüştü. Falyalı Kuzey Kıbrıs’ta beş yıldızlı otel, kumarhane ve çeşitli sektörlerde şirketler sahibiydi ve Mağusa Türk Gücü başkanlığı da yapmıştı. Falyalı son olarak ly Oil, Girne Marina, çeşitli bahis siteleri, restoranlar ve bilgi teknolojisi şirketlerinin sahibiydi. Cinayet sonrası İstanbul’da açılan dava ise sürüyor. Davada tutuklu Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet ile 12’şer yıla kadar hapis talep ediliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı mütalaasında “8 Şubat 2022 günü saat 18.45 sıralarında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne şehrinin Çatalköy mevkiinde bulunan 20 Temmuz Caddesi üzerinde, Halil Falyalı ve Murat Demirtaş isimli şahısların uzun namlulu ateşli silahlarla saldırıya uğradığı, Murat Demirtaş isimli şahsın olay yerinde, Halil Falyalı isimli şahsın ise kaldırıldığı Yakın Doğu Üniversite Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Olayla ilgili olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Polis Genel Müdürlüğü güvenlik güçlerince yapılan ilk çalışmalarda Mustafa Söylemez, Yusuf Güneş, Ahmet Naim Memiş, Gürsel Erkaya, Abdürrahim Çelik adlı şahısların saldırı ile bağlantılarının olduğu ve haklarında ilgili mahkemeden karar temin edildiği bilgilerinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile paylaşıldı. Mehmet Faysal Söylemez, Mustafa Söylemez, Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener, Ender Yıldız ve Metin hakkında suç örgütü yapılanması içerisinde bu eylemi gerçekleştirdikleri yönünde somut deliller elde edildiği, bu eylemin sebebi, örgütün diğer üyeleri ve olası azmettiricilerle ilgili soruşturma işlemleri ve araştırmaların devam ediyor” demişti.

Dün İstanbul 36’ıncı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık avukatları savunma yapıp mütalaaya katılmadıklarını söyledi. Avukatlar “Ortada örgüt yok. Örgütsel hiyerarşi ve iletişim de yok” dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener, Ender Yıldız, Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez’in tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 8 Aralık Cuma günü saat 09.30’a erteledi.

Halil Falyalı suikastınde iki sanığa ağırlaştırılmış müebbet istendiHalil Falyalı suikastınde iki sanığa ağırlaştırılmış müebbet istendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.