Galler maçı öncesi sakatlık firesi: Emre Akbaba

Almanya ile oynanan hazırlık karşılaşmasının ilk yarısında sakatlık geçirerek oyundan çıkan Emre Akbaba, Galler maçı öncesi Milli Takım kadrosundan çıkarıldı.

Spor 20 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Türkiye-Almanya maçında sakatlanan Emre Akbaba kadrodan çıkarıldı.

Emre Akbaba uzun süre sonra milli formayı sırtına geçirmenin sevincini yaşadı. Ay-yıldızlılar Berlin Olimpiyat Stadı’nda Almanya’ya konuk olurken deneyimli orta saha oyuncusu maça 11’de başlayan isimlerden biriydi.

Ancak Emre gecenin şanssız ismi oldu. 3-2’lik zafer gecesinde Akbaba karşılaşmanın ilk yarısında İlkay Gündoğan’la diz dize çarpışma yaşadı. O andan sonra oyuna devam etmeye çalışsa da başarılı olamayan yıldız isim değişiklik istedi ve 34. dakikada yerini Abdülkadir Ömür’e bıraktı.

İşte şimdi, gerçek bir turnuva takımı olabiliriz: Savunma sil baştanİşte şimdi, gerçek bir turnuva takımı olabiliriz: Savunma sil baştan

TFF’den Emre Akbaba’yla alakalı açıklama geldi. Açıklamada “2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’nda Galler ile deplasmanda oynayacağı karşılaşma için bugün Berlin’den Cardiff’e seyahat edecek A Millî Takımımızın aday kadrosunda değişiklik yapıldı. Millî futbolcumuz Emre Akbaba dün akşam Almanya ile oynanan özel maçta geçirdiği diz sakatlığı sebebiyle aday kadrodan çıkarıldı” dendi. Emre’den önce Hakan Çalhanoğlu ve Cengiz Ünder de henüz Almanya maçı öncesi kadrodan çıkarılmıştı.

Adana Demirspor, Emre Akbaba’nın sol dizinde darbeye bağlı kemik iliği ödemi ve iç yan bağında darbeye bağlı ödem ve ezilme tespit edildiğini açıkladı.

Emre bu sezon Adana Demirspor formasıyla göz dolduran bir performans sergiledi. 31 yaşındaki futbolcu toplam 17 maçta görev aldı, bu maçlarda üç gol ve bir asistle oynadı.

Kanayan yaraya, parlayan pansuman: Kenan YıldızKanayan yaraya, parlayan pansuman: Kenan Yıldız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.