Başdanışman Uçum 50+1 tartışmasına ‘moderatör’ gibi giriş yaptı

50+1 tartışmalarına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum da katıldı. "Cumhur İttifakı bir parti ittifakı veya seçim ittifakı değildir" diyen Uçum'un ittifakın önemine işaret eden cümleler kullandı

Siyaset 22 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya dönüşü uçakta ’50+1 sistemi değişmelidir’ dedi. Bu sözlerinin ardından başlayan 50+1 tartışmalarına ilişkin Cumhur İttifakı ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli ise, “Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli yüzde 50+1’dir. Milletvekili seçmiyoruz, cumhurbaşkanı seçiyoruz” değerlendirmesini yaptı. ‘Erdoğan, Bahçeli’yi sırtından atacak’ eleştirilerine çıkışan Bahçeli, “Hiç kimsenin sırtına binmedik, hiç kimseyi de sırtımıza bindirmedik” demişti. Öte yandan Bahçeli, 50+1 tartışmalarına ilişkin ise “Muhtar değil Cumhurbaşkanı seçiyoruz” sözlerini kullanmıştı.

Bahçeli'den Erdoğan'a 50+1 yanıtı: Muhtar değil, cumhurbaşkanı seçiyoruzBahçeli’den Erdoğan’a 50+1 yanıtı: Muhtar değil, cumhurbaşkanı seçiyoruz

Bahçeli’ye destek ise beklenmedik bir yerden, Beştepe’den geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla “Cumhur İttifakı aynı zamanda başkanlık sisteminin ve demokratik meşruiyet esaslı seçim sisteminin TEMEL NORMunun belirleyici güvencelerinden” dedi.

Mehmet Uçum’un paylaşımı şöyle:

Ak Parti; toplumsal demokrasi güçlerini kapsayan, halkın demokrasisinden yana olan, çeşitlilik içeren, geniş bir sosyal tabana sahip, en büyük kitle partisidir. Ak Parti Türkiye’de halk demokrasisinin güvencesi olan bir partidir. Cumhur İttifakı sıradan bir parti ittifakı veya seçim ittifakı değildir. Cumhur İttifakı Türkiye’nin beka ittifakıdır. Cumhur İttifakı; ortak gelecek perspektifine sahiptir, ülke esaslıdır, Millidir ve Kurucu bir ittifaktır. Cumhur İttifakı aynı zamanda başkanlık sisteminin ve demokratik meşruiyet esaslı seçim sisteminin TEMEL NORMunun belirleyici güvencelerinden biridir ve Türkiye’de çoğulcu demokrasinin temel koruyucu gücüdür. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da Ülke Lideridir. Yaşasın Tam Bağımsız Güçlü Türkiye”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.