Metropolitan’ın ‘istenmeyen’ sopranosu Anna Netrebko İstanbul’a geliyor

Dünyanın sayılı sopranolarından biri olarak gösterilen Anna Netrebko İstanbul'a geliyor. Rusya-Ukrayna Savaşı başladığında Metropolitan Operası'ndaki görevine son verilen soprano, 10 Mayıs 2024 tarihinde Volkswagen Arena'da konser verecek.

Kültür Sanat 22 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Dünyanın yaşayan en önemli sopranolarından biri olan Anna Netrebko nihayet İstanbul’a geliyor. Nihayet diyoruz çünkü operanın bu büyük isminin gelişi uzun yıllardır heyecanla bekleniyordu. 1971 doğumlu Rus soprano, 10 Mayıs 2024’te eşi tenor Yusif Eyvazov ile birlikte Volkswagen Arena’da sahne alacak. Azerbaycan Türkü Yusif Eyvazov, bir süredir eşiyle birlikte Avrupa’nın önde gelen salonlarında performans sergiliyor. Operanın güçlü isimlerinin konserinin biletleri 700 ilâ 20 bin lira arasında değişen fiyatlarla passo.com.tr‘de satışa çıktı.

Time dergisine göre Anna Netrebko dünyanın en etkili isimlerinden

İstanbullu müzikseverlerin karşısına ilk kez çıkmaya hazırlanan sanatçı, 2017 yılında En İyi Vokal Solo dalında Grammy kazanmıştı.  Maestro Valery Gergiev tarafından keşfedilen Anna Netrebko, yıllar boyunca Metropolitan Opera’nın da baş solistiydi. Müzik dünyasının bu iki önemli isminin 2006 yılında kaydettikleri ve Rusça aryalardan oluşan albüm, Almanya’da o yıl en çok satan 10 albümden biri oldu. Bir yıl sonra da Netrebko, Time dergisi tarafından Dünyanın En Etkili 100 İsmi listesinde üçüncü sırada yer aldı. Bu görkemli yükseliş ve uzun süredir devam eden istikrarlı kariyer, yıldız sopranoyu iptal kültüründen kurtaramadı. Rusya ile Ukrayna arasında geçen yıl başlayan savaş sonrası Valeri Gergiev’in, Münih Filarmoni Orkestrası’ndaki müzik direktörlüğü görevine son verilerken soprano Netrebko da benzeri bir akıbete uğramıştı. Dünyanın en önemli opera kurumlarından biri olarak gösterilen Metropolitan Opera’daki görevinden uzaklaştırılan soprano, bu olay sonrası kararın iptali için mahkemeye başvurmuştu.

Anna Netrebko şubat ayında başvurduğu mahkemede kurumun kendisine anlaşma yükümlülüğü gereğince ödemesi gereken 200 bin doları da talep etmişti. Süreç boyunca Metropolitan Operası, Rus sopranonun tam 13 gösterisini iptal etmiş ancak ödemesi gereken tazminatı sanatçıya vermemişti. Mahkeme, sopranoyu bu konuda haklı bularak kuruma ceza kesmişti. Bu kararla birlikte mahkeme, Rus sopranonun kurumdaki görevine de dönmesi yönünde karar verdi.

Dünyaca ünlü tenor Andrea Bocelli'den Türkiye konseri öncesi barış mesajıDünyaca ünlü tenor Andrea Bocelli’den Türkiye konseri öncesi barış mesajı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.