’36. dakika’ hakemleri kızakta

3. Lig'de üç ayrı maçta 36. dakikada kırmızı kart göstererek dikkatleri üzerine çeken MHK'nın gözdesi üç hakem Evren Aydoğan, Serkan Eryılmaz ve Muhammed Selim Özbek bu hafta görev alamadı.

Spor 23 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
MHK, üst üste görev verdiği üç hakemi bu hafta dinlendirme kararı aldı.

Geçen haftaya TFF 3. Lig’de aynı dakikada verdikleri kırmızı kartlarla dikkat çeken üç hakem damga vurdu. Kestelspor – Muş 1984 Muşspor maçında Evren Aydoğan, Çankaya FK – Bursa Yıldırımspor karşılaşmasında Serkan Eryılmaz ve Karşıyaka – 1954 Kelkit mücadelesinde Muhammed Selim Özbek, 36. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kartını çıkardı ve evsahibi takımları 10 kişi bıraktı.

Çankaya FK, resmi sosyal medya hesabından kart çıkan pozisyonları paylaşarak hakeme tepki gösterdi. Kestelspor Başkanı Levent Uğur da “Kırmızı kart yiyen oyuncumuzun gördüğü iki sarı kart da yanlıştı. Aynı saatte oynanan üç maçta da 36’ncı dakikalarında ikinci sarı karttan kırmızı kart çıktı. Bunun tesadüf olma şansı yok” dedi.

36. dakikanın sırrı: Üç kırmızı kart 3. Lig'i karıştırdı36. dakikanın sırrı: Üç kırmızı kart 3. Lig’i karıştırdı

MHK’nın gözdelerine maç yok

Yaşananların ardından Merkez Hakem Kurulu (MHK) bu hafta flaş bir karara imza attı. Son beş haftada üç kez TFF 3. Lig’de mücadele yöneten, TFF 2. Lig’de de üç kez dördüncü hakem olarak görevlendirilen hakem Evren Aydoğan’a bu hafta maç verilmedi. Kariyerinde profesyonel liglerde sadece altı kez maç yöneten Evren Aydoğan, son haftalarda sürekli görev almasıyla dikkat çekiyordu.

Karşıyaka – 1954 Kelkit mücadelesinde düdük çalan Muhammed Selim Özbek de yine beş hafta sonra ilk kez profesyonel ligde bir maça atanmadı. Çankaya FK – Bursa Yıldırımspor mücadelesinin hakemi Serkan Eryılmaz ise üç hafta sonra maç yönetmeyecek.

Süper şiddet ligi! Başkanın yaraladığı futbolcu sözleşmesini feshettiSüper şiddet ligi! Başkanın yaraladığı futbolcu sözleşmesini feshetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.