EURO 2024’te play-off eşleşmeleri belli oldu

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na giden son 3 takımı belirleyecek play-off aşamasındaki 6 eşleşme belli oldu.

Spor 23 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
EURO 2024'te play-off eşleşmeleri belli oldu.

Almanya’da düzenlenecek EURO 2024 için artık geri sayım başladı. A Milli Takım’ın elemeleri lider olarak tamamlayıp katılmaya hak kazandığı turnuva için 3 boş koltuk var. Bu koltukları doldurma ihtimali olan 12 takımın yer alacağı play-off’larda eşleşmeler belli oldu.

Buna göre play-off A’da Gürcistan-Lüksemburg galibi, Yunanistan-Kazakistan galibiyle karşılaşacak ve final maçını kazanan takım Almanya’nın yolunu tutacak.

İşte şimdi, gerçek bir turnuva takımı olabiliriz: Savunma sil baştanİşte şimdi, gerçek bir turnuva takımı olabiliriz: Savunma sil baştan

Play-off B’de ise Bosna Hersek-Ukrayna galibi, İsrail-İzlanda galibiyle final oynayacak. Play-off C’deki eşleşmelerse Galler-Finlandiya galibi Polonya-Estonya galibiyle karşılaşacak, bu eşleşmelerden zaferke ayrılan ekip Almanya’nın yolunu tutacak.

Eşleşmelerde yarı final karşılaşmalarının tamamı 21 Mart 2024 tarihinde final karşılaşmalarıysa 26 Mart 2024 tarihinde sahne alacak. Turnuvaya katılım hakkı kazanan takımların tamamı 2 Aralık 2023 tarihindeki kura çekiminde 4. torbada yer alıyor.

Eğitim videosu gibi maç: Galler - TürkiyeEğitim videosu gibi maç: Galler – Türkiye

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.