Özgür Özel’den seçim çıkışı: Üç belediye başkanı dışında kimseye söz vermedik

CHP lideri Özgür Özel “Önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilan ettiği, bizim de sahiplendiğimiz üç büyükşehir belediye başkan adayımız dışında kimseye verdiğimiz bir söz yok” dedi.

Siyaset 27 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel partisinin İl Başkanları İstanbul Buluşması’nda yerel seçimlere ilişkin açıklama yaptı: “Önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilan ettiği, bizim de sahiplendiğimiz üç büyükşehir belediye başkan adayımız dışında kimseye verdiğimiz bir söz yok. Verilmiş bir sözüm var; yerel seçimlerde başarılı olmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız.”

“Bu süreçte memnuniyet anketlerimizi pazartesi gününden itibaren anketörler sahada olacak şekilde başlatıyoruz” diyen Özel şöyle devam etti:

“Yedi birim anket yapacak, orada anketi iki firma mı yapıyor, üç firma mı yapıyor, tek firma mı yapıyor, onlar da bilmeyecek ve ürettikleri sonuçlar hem elektronik ortamda hem yapay zeka marifetiyle, istatistik biliminin en ileri teknikleriyle farklı bir alanda denetlenerek en doğru ölçme değerlendirmelerle bizde olan belediyelerin memnuniyet anketini yapacağız. Vatandaşın gönlünde olan, partisini ileriye taşımış olan, seçildiğinde yaptığı işlerle ileride olan bütün belediye başkanlarımız bizim de gönlümüzde.”

Özgür Özel, yerel seçim rotasını açıkladı: İttifak yok işbirliği varÖzgür Özel, yerel seçim rotasını açıkladı: İttifak yok işbirliği var

“Adaylarımızla ilgili olarak bunu hem bizim olan belediyelerde hem de kazanma umudumuzun yüksek olan belediyelerimizde yapacağız” diyen Özel kadın adaydan yana tavır alacaklarını şöyle anlattı:

“Anketten sonra eğer aday çok iyi bir noktadaysa, zaten seçimi kazanacak adaysa, diğerleri gerideyse hep birlikte o adayda ortaklaşacağız. Eğer kazanacaklar için kadınlar varsa tavrımızı kadından yana koyacağız. Eğer birden çok aday kazanıyorsa, karar verirken özel şartlar ve sizin vereceğiniz bilgiler yoksa kararı mutlaka örgütümüzle birlikte vereceğiz.”

Özel ön seçim ile ilgili de “Bazı yerlerde ‘ön seçimden vazgeçiyorlar’ deniyor. Ön seçimden vazgeçmek diye bir şey yok” dedi.

‘Örgüt denetiminde ön seçim’ vurgusu yapan Özel şunları söyledi:

“Vazgeçtiğimiz ya da olmaz dediğimiz şey, hakim gözetiminde, seçime 48 gün kalmışken, sonuçlara itiraz bittiğinde 44 gün, fotoğraf çektirdiğinde 40 gün, araç giydirdiğinde 35 gün kalmışken, kampanyayı son bir aya sıkıştırmamak için. Ancak aday teke indirilirken bir irade kullanılacaksa sizde, aday belirlemede doğru yöntem ön seçim diyorsanız sizinle, örgütümüzün gözetiminde, sonuçlarına uyacağımız örgüt gözetiminde ön seçimden bir adım geri atmadık, atmayacağız.”

İmamoğlu umutlu: Biz ittifakın başkanıyız neticedeİmamoğlu umutlu: Biz ittifakın başkanıyız neticede

İmamoğlu: İlk hedefimiz İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da CHP İl Başkanları İstanbul Buluşması’ndaydı.

Ekrem İmamoğlu “Bir neferi olduğumuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’nin en önemli yapı taşı olduğunu kabul ediyoruz. CHP’nin varlığı dünya ölçeğinde siyaset anlamında çok önemli bir noktadadır. 100 yıllık bir tarihe sahip, ülkemiz ve Cumhuriyet’imizin 100 yıllık bir partisidir, bu çok kıymetlidir. Biz herhangi bir siyasi partiye benzemedik, benzemeyeceğiz. İktidarla var olan ve iktidardan düştüğü zaman kaybolan bir siyasi parti değiliz” dedi.

“Bizleri cezayla, baskıyla yıldırmaya çalışanlar olacaktır, buna asla boyun eğmeyeceğiz” diyen İmamoğlu şunları söyledi:

“Yalan, iftira, kara propaganda gibi hususlar ne bizi birbirimizden uzaklaştırabilir, ne de ayrıştırabilir. O bakımdan aramıza duvar örmek, birtakım yalan yanlış ifadelerle bize zarar vermek isteyenlere karşı açıklıkla, şeffaflıkla, samimiyetle düşüncelerimizi birbirimizin yüzüne ifade ederek sorunları aşmanın yol ve yöntemlerini hep birlikte bulacağız.”

Yerel seçimlere ilişkin de İmamoğlu “Önümüzdeki yerel seçimi 2019’un çok daha ilerisinde bir başarıyla kazanmak zorunda olduğumuzun ve bunun kazanmak için her şeye sahip olduğumuz bir seçim olduğunun altını çizelim. Siyasetin yol ve yöntemleri değişiyor. 21. yüzyılın siyaset anlayışında farklı görüşlerin, farklı bakışları içine çeken, kendi içine kapanan değil, kutusunun, çerçevesinin dışına çıkan bir siyaset anlayışının başarılı olacağını asla unutmayalım” diye konuştu.

“Kazanmak için çok çalışıp yepyeni ve çok kuvvetli siyaset tasarımı ortaya koymalıyız” diyen İmamoğlu şöyle dedi:

“İlk hedefimizin yerel seçimler ve başta İstanbul olduğunu biliyoruz. Üzerimize düşen vazifenin sorumluluğunun da farkındayız. İkincisi de elbette Türkiye’nin de içinde olduğu, birçok ülkede yükselmeye ve yerleşmeye çalışan otoriter popülizme karşı tam aksine dayanışmayı, halkçı mücadeleyi var eden bir süreci genel başkanımızın liderliğinde ortaya koyan politikaları geliştirmek zorunda olduğumuz biliyoruz.”

Özgür Özel ittifaka çok istekli: Yapıcı bir süreç başlatacağızÖzgür Özel ittifaka çok istekli: Yapıcı bir süreç başlatacağız

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.